Royalz-fusion

De 3 beste voordelen van led stralers

Wanneer jij nieuwe verlichting nodig hebt voor de tuin, de oprit of ergens anders, dan zijn wij er van overtuigd dat je het beste led stralers kan kopen. Dit zijn de opvolgers van oudere type verlichting zoals halogeen lampen. Led verlichting heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van normale lampen. Wij hebben de 3 beste en grootste voordelen op een rijtje gezet:

 

1. led lampen gaan 10x langer mee dan alternatieven

 

Led lampen zijn heel robuust en gaan heel erg lang mee. Dit is iets waar je in het dagelijks leven niet bij stil staat, omdat je verlichting misschien één per jaar vervangt. Traditionele verlichting gaat ongeveer 1000 tot 5000 branduren mee. Dit is natuurlijk een respectabel getal, maar stelt niets voor als je het in het contrast ziet met led lampen. Led stralers gaan namelijk gemakkelijk 40.000 tot 50.000 branduren mee. Dat is minimaal 10x langer en in veel gevallen zelfs nog meer.

 

2. led lampen besparen gigantisch veel in stroomverbruik

 

Een ander groot voordeel is het feit dat led stralers maar heel weinig stroom verbruiken om veel licht te produceren. Waar een gemiddelde halogeenlamp van 500Watt ongeveer 4500 lumen produceert, komt eenzelfde getal gemakkelijk uit led verlichting van 50Watt. Op jaarbasis bespaar je de al snel 7-10x zoveel geld als je kijkt naar het stroomverbruik. Dit is handig als je één lamp gebruikt, maar zorgt voor gigantische besparingen zodra je bijvoorbeeld een heel complex hiermee verlicht.

Als je dit optelt bij het feit dat led lampen ook nog eens 10x langer mee gaan dan kan je zien hoeveel geld je wel niet kan besparen door de jaren heen.

 

3. je kan led verlichting in elke situatie gebruiken

 

Halogeenlampen en eigenlijk ieder ander soort traditionele lamp produceert warmte. Dit komt omdat het omzetten van elektriciteit naar licht niet 100% gaat. Hetgeen dat niet omgezet kan worden naar licht komt naar buiten als warmte. Hierdoor zijn dit soort lampen niet ideaal voor in de bouw, of andere tijdelijke plaatsen. Maar ook voor buiten is dit niet ideaal. Een lamp die in de winter buiten hangt wanneer het vriest, warmt ineens op als hij aan gaat. Dit zorgt er voor dat een traditionele lamp sneller kapot gaat. Led stralers hebben hier geen last van omdat ze geen warmte ontwikkelen.

 

 

 

https://leds-depot.nl/