Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

De drie plekken waar kinderen de meeste ongelukken in huis krijgen

De drie plekken waar kinderen de meeste ongelukken in huis krijgen

De meeste stellen dromen van een huisje, boompje en beestje. Voor gezinnen die uiteindelijk realiteit hebben gemaakt van hun droom, zit de werkelijkheid vaak toch anders. Zij zijn namelijk voor bijna de rest van hun leven verantwoordelijk voor hun kinderen. Hoewel zij dat natuurlijk over het algemeen met alle liefde doen,  blijven de meeste gezinnen last hebben van enorme bezorgdheid. Vooral thuis zijn zij vaak bang dat hun jonge kinderen een ongeval krijgen. Waar komen in huis de meeste ongelukjes bij kinderen?

De keuken

Ouders hebben het liefst niet dat hun jonge kinderen de keuken zonder hun toestemming of toezicht bezoeken. Dat is volkomen begrijpelijk. Het is namelijk erg gevaarlijk als kinderen in de keuken gaan spelen met bijvoorbeeld de apparaten die er staan. Bij de meeste keukenongelukken laten kinderen per ongeluk glazen borden en glazen vallen waar zij vervolgens op gaan staan.

 

De trappen

Ook bij de trappen komen veel ongelukken. Kinderen vinden het leuk om te kijken vanaf welke treden zij durven te springen. Soms overschatten zij zichzelf daarbij waardoor het eindigt op een ongelukkige val. Daarnaast hebben ook kinderen met een beperking veel moeite met traplopen als hun huis geen traplift heeft. Ook bij hen eindigt het helaas vaak op een ongeluk.

 

Badkamer

En tot slot komen er ook vaak ongelukken voor in de badkamer. Kinderen hebben vaak niet door dat het erg glad kan zijn en glijden daardoor soms hard uit. Dit probleem is op te lossen door hen bijvoorbeeld badslippers mee te geven bij het douchen.

 

Kinderen krijgen vaak te maken met een ongelukje in huis. Dat is tevens de grootste nachtmerrie van ieder ouder. Zij voelen zich – wat natuurlijk terecht is – verantwoordelijk voor hun kinderen.  In de keuken , badkamer en bij huizen zonder trapliften komen ongelukken het meest voor.

https://www.economy.nl/