Royalz Fusion
Image default
Electronica en Computers

Handige tips voor het kopen van een toetsenbord

Handige tips voor het kopen van een toetsenbord

Wij hebben een aantal handige tips voor het kopen van een toetsenbord. Er zijn vandaag de dag immers tientallen merken en het prijsverschil is maar klein. Je kunt dus niet specifiek op merken vergelijken, maar je moet echt naar de specificaties kijken. Allereerst is het belangrijk om goed te onderzoeken waarvoor en hoe vaak je een toetsenbord wil gaan gebruiken. Je kunt een simpel toetsenbord kopen voor een paar tientjes, maar je hebt er ook voor gamers die meer dan 100 euro kosten. Het verschil zit hem vaak in de extra toetsen die erop kunnen zitten. Denk hierbij aan multimedia toetsen voor het bedienen van het geluid, het skippen van nummers en alles wat daarbij hoort. 

Daarnaast is het ook wel handig om een numeriek pad te hebben op het toetsenbord. Zeker als je veel met de cijfers werkt, want dit is toch een stuk handiger. Het is als het ware dat je dan een soort van rekenmachine bedient en dit kan kostbare tijd besparen. Deze zijn vaak wel iets duurder, maar niet gigantisch veel. Daarnaast is het aan jou de keuze of je een draadloos of bedraad toetsenbord wil. Een bedraad toetsenbord werkt altijd als je hem hebt aangesloten en bij een draadloze verbinding ben je afhankelijk van een accu of batterij. Echter is een draadloos toetsenbord vandaag de dag toch onmisbaar omdat je dan geen kabels meer ziet liggen, maar ook omdat het een USB poort kan besparen als dit draadloze toetsenbord beschikt over bluetooth. We gebruiken immers steeds meer randapparatuur op onze computers.

De hippe Logitech compacte toetsenborden zijn een echte aanrader!

Wij zijn van mening dat het mechanisch toetsenbord draadloos van Logitech een echte aanrader is. Deze speciale uitvoering met zogenaamde POP toetsen geven je weer dat oude gevoel van een typemachine. Dit is dan puur qua bediening, maar uiteraard is het geluid zo goed als stil. Bovendien beschikt dit toetsenbord over smiley-toetsen die veel gebruikt worden bij het appen en chatten. Deze zijn verwisselbaar, dus bepaal zelf welke je installeert. Daarnaast is hij in verschillende kleuren verkrijgbaar waardoor het ook echt een eyecatcher in het interieur kan zijn. Je kunt hem zelfs eventueel verbinden met 3 apparaten tegelijkertijd. Dus naast de computer kun je hem ook op een telefoon of tablet gebruiken die over bluetooth beschikt. De ronde toetsen zijn juist erg comfortabel en veel mensen willen daarom niet anders meer!

Het exclusieve apple toetsenbord kopen

Het apple magic keyboard numeriek wordt veelal gebruikt op een iMac of Macbook. Dit toetsenbord is speciaal ontworpen voor Apple producten en daarom gaat de accu ook minimaal 1 maand of langer mee. Tevens is hij ook op de nieuwere iPhones en iPads te gebruiken, dus je hoeft niet allemaal verschillende toetsenborden te kopen. Bovendien is dit een van de weinige toetsenborden die beschikken over scrollfuncties. Waar bij een Windows toetsenbord functietoetsen zitten tussen de letters en het numeriek pad, zitten hier juist scrollfuncties. Zeker op een iPad is dit onmisbaar en zo kun je hem op een standaard zetten en lekker door het nieuws of de krant heen scrollen. Dit geldt eveneens voor de socials of video websites.