Je verhaal in een animatie, is een voice-over daarbij onmisbaar?

Je verhaal in een animatie, is een voice-over daarbij onmisbaar?

Bij animatie studio Donker Media zijn we gespecialiseerd in animatie video. Wij hebben een echte passie voor het maken van een goede 2D/3D animatie, een whiteboard animation of een explanimation. We zien ook dat ze werken. Logisch, want door het juist combineren van het gesproken woord met beeld en audio-effecten heeft jouw animatie video een veel grotere emotionele impact dan andere presentatievormen. Maar betekent dit nu dat elke animatie video een voice-over nodig heeft?

Hoewel een voice-over een krachtig onderdeel van je video is, is het niet onmisbaar. Ook zonder gebruik van een stem kun je een verhaal heel krachtig overbrengen. Denk maar eens terug aan de eerste films. Hoewel deze films geen geluid hadden, slaagden de acteurs er toch in om emoties over te brengen.

Er zijn ook argumenten om je animatie video zó op te zetten dat hij ook zonder voice-over werkt (of je deze nu toevoegt of niet). Zo kan het voorkomen dat iemand een animatie video wel kan bekijken, maar dat hij er geen geluid bij af kan spelen. Het is handig wanneer de animatie zo krachtig is, dat je boodschap dan toch begrepen wordt.

Hoe je animatie video ook zonder voice-over werkt

Als je geen voice-over kunt (of wilt) gebruiken, moet je je boodschap op andere manier overbrengen. Een veelgebruikte methode, ook bij whiteboard animaties, is om tekst in beeld te brengen. Er zijn echter ook andere manieren om iets te communiceren. Bijvoorbeeld door een slim geluidseffect toe te voegen, of door een uitgekiende animatie.

Nieuwsgierig geworden? Bij Donker Media, de animatiestudio uit Eindhoven, staan we klaar om een op maat gemaakte animatie video voor je te maken. Mét, of zonder, voice-over. Mail ons, of bel: 040-744 02 52

https://donkermedia.nl/animatiestudio/