Royalz-fusion

Led strips als led lamp

Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om te “spelen” met licht en kleur.

Door de LED strips en led lampen te gebruiken, krijgt u een eenvoudige en effectieve manier voor het creëren van fantastische kleur veranderende ambiance met één druk op de knop.

In aanvulling op uw strip licht en transformator, krijgt u een Led strip controller, die is het apparaat dat de kleur van de RGB LEDs vereisen.

De led strip controller bestaat uit twee eenheden; de bedieningskast en afstandsbediening. De schakelkast moet worden aangesloten tussen de transformator en LED-strip. Zo bent u in staat om de kleur veranderende eigenschappen van de led lampen te manipuleren.

De twee belangrijkste soorten led strip controllers  zijn IR en RF. Het type dat u kiest, is afhankelijk van de context en de toepassing van uw led lampen.

IR staat voor infrarood en verwijst naar de wijze van communicatie tussen de afstandsbediening en de schakelkast. De afstandsbediening heeft een infrarood LED, die in verbinding staat met een overeenkomstige sensor van de schakelkast.

De directe lijn tussen de led strip controller en schakelkast moet worden gehandhaafd om goed te kunnen functioneren.

Als u meer dan één set van de LED Tape heeft zal elk onafhankelijk moeten worden gecontroleerd en u zult niet in staat zijn om ze te synchroniseren.

RF staat voor radio frequency. In plaats van infrarode straling, is de led strip controller gebaseerd op radiogolf frequenties. Een van de belangrijkste voordelen van de IR-controller is dat het geen directe lijn vereist om te kunnen werken.

In plaats daarvan kunt u de strip bedienen als u maar in de nabijheid van de schakelkast bent.

Bovendien, is het zo dat wanneer u meer dan één set van de LED strip gebruikt  u toch in staat zult zijn om tegelijkertijd met allemaal te communiceren op een enkele led strip controller.

Hierdoor kunt u meer dan één set strips synchroniseren om een maximaal effect te creëren. Door de toegevoegde functionaliteit zijn de RF led strip controllers over het algemeen iets duurder.

De RF-controller, is ondanks het feit dat hij een beetje duurder is toch aan te bevelen, omdat hij veel meer mogelijkheden biedt.

http://www.leds-depot.nl/