Royalz Fusion
Image default
Aanbiedingen

Zorg voor snelle bedrijfsgroei met deze eenvoudige gewoonten

Om succesvol te worden in een bedrijf en lange tijd te blijven groeien, moet u beschikken over leiderschapskwaliteiten, specifieke kennis, talent, het vermogen om mensen te organiseren, tijd correct beheren en de financiën regelen. Laten we het hebben over de financiële gewoonten van een zakelijke organisatie. Veel ondernemers maken verschillende fouten bij het beheren van geld. Deze blunders blijken vaak zeer kostbaar voor bedrijven en veroorzaken hun voortijdige sluiting. Hoe bedrijfsgroei beheren en voor een lange tijd volhouden? Laten we eens kijken naar de onderstaande tips.

Scheid uw persoonlijke financiën van zaken

Waarschijnlijk is dit de eerste regel waar zelfs ervaren ondernemers zich niet altijd aan houden. Het zou helpen om geldstromen te scheiden bij het kopen van dingen die nodig zijn voor zakelijk en persoonlijk gebruik, contant geld voor administratieve kosten en het betalen voor een diner in een restaurant met vrienden. Vaak werken ondernemers alleen. Ze geven geld aan veel dingen uit en nemen de kosten op in de zakelijke uitgaven. Combineer geen persoonlijke en professionele uitgaven. Houd zakelijke uitgaven bij en onderneem de nodige stappen om de dagelijkse kosten te verlagen.

Probeer de dagelijkse bedrijfskosten te verlagen

Als u een bedrijf helemaal opnieuw begint of over het benodigde kapitaal beschikt, besteed dan alleen over de belangrijke dingen. Kies een betaalbaar kantoor, voordelige internetservice, elektriciteitsaansluiting, personeel, meubilair, hardware, software, enz. Creëer de meest eenvoudige en goedkoopste infrastructuur voor uw bedrijf waarmee u alle zakelijke activiteiten soepel kunt uitvoeren. Geef niet te veel geld uit aan stijlvolle spullen, software, zitarrangementen, muzieksystemen waar uw bedrijf toch niets aan heeft. Vermijd ongerechtvaardigde uitbreiding van uw personeelsbestand en neem alle mogelijke maatregelen om de dagelijkse bedrijfskosten zo veel mogelijk te verminderen. Houdt ook rente kosten laag door niet zomaar om ieder wisse wasje te kiezen voor snel 600 euro lenen.

Houd managementadministratie bij

Registreer al uw uitgaven en inkomsten door de structuur van essentiële grondstoffen die u nodig heeft om uw bedrijf draaiende te houden. Wen er vanaf het begin van uw bedrijf aan. Het topmanagement van uw bedrijf moet de kosten verdelen in kernactiviteiten, salarisadministratie, marketing (klantenwerving), bedrijfsactiviteiten en belastingen. Maak aparte afspraken over inkomsten en bekijk bijna dagelijks of wekelijks alle bronnen van inkomende betalingen. Het zal u helpen om verschillende lopende aanklachten op te sporen. Neem alle mogelijke stappen om openstaande kosten terug te vorderen. Door managementgegevens bij te houden, kunt u uw uitgaven zien en indien nodig optimaliseren.

Controleer regelmatig de cashflow

Vergeet niet dat cashflow de bloedsomloop van uw bedrijf is. In de eerste fase en tijdens het groeiproces is het essentieel om constant te monitoren wat er op zijn bankrekening gebeurt. Totdat u uw bedrijfsmodel verfijnt, is het noodzakelijk om de kritische cijfers bij te houden – totaal inkomen & kosten, winst voor de periode (per dag, per week, afhankelijk van het aantal transacties per tijdseenheid) en rekeningsaldo. In eerste instantie is het essentieel om te leren hoe u uw kassaldo’s kunt beheren. Als u bijvoorbeeld ziet dat uw account geen geld meer heeft, moedig dan vroege betalingen van klanten aan met kortingen of wijs middelen toe om sneller prijzen van huidige klanten te krijgen. Probeer daarnaast met klanten samen te werken aan vooruitbetaling en maak onderlinge afspraken met leveranciers zodra het werk is afgelopen.

Plan toekomstige uitgaven & Inkomsten voor het welzijn van het bedrijf

Budgettering en financieel beheer zijn essentieel voor het welzijn van bedrijven. Veel ondernemers begrijpen niet dat ze ook zonder een goede stroom klanten en veel dure spullen kunnen budgetteren. Desalniettemin is het niet hebben van een financieel plan en het meest algemene financiële model van een bedrijf hetzelfde als ondernemen zonder een doel. Analyseer de markt zorgvuldig uw kansen, maak een prognose van inkomsten en uitgaven en begin zaken te doen volgens deze prognose.

Uw eerste prognose kan waarschijnlijk verkeerd blijken te zijn en zal zeer binnenkort herzien moeten worden. Het is helemaal niet erg. In eerste instantie zult u uw prognose moeten aanpassen. Maar na verloop van tijd zult u de markt vinden en leren hoe u de hefbomen van het bedrijf kunt beheren, zodat financiële plannen worden vervuld. Een bedrijf dat goede plannen probeert te maken en deze ter plekke uit te voeren, heeft grip op de markt. Op deze basis kan het ook investerings- en ontwikkelingsleningen krijgen. Vergeet de aanzienlijke kosten niet die u in de toekomst te wachten staan. Het is van toepassing op alle komende rekeningen en uitgestelde betalingen.

Bekijk ook: geld lenen voor een huisverbouwing

Verbeter uw financiële geletterdheid zo veel mogelijk

Vergeet niet dat het runnen van een bedrijf een constante stroom van financiële managementbeslissingen is. Wanneer uw bedrijf met grote sprongen of volgens plan groeit, zult u meer kritische financiële beslissingen moeten nemen. Wees daarom niet ontspannen, zelfs niet wanneer een competente financier in uw team verschijnt. Het zou helpen als je nog regelmatig met hem praat, essentiële zakelijke taken formuleert en rapportages in het juiste formaat maakt.

Neem daarom alle mogelijke stappen om je financiële geletterdheid te verbeteren – lees boeken, bekijk webinars, seminars bijwonen en meer communiceren met meer ervaren eigenaren van kleine bedrijven over het onderwerp financieel beheer. Deze regels lijken op het eerste gezicht vrij eenvoudig. Pas deze punten echter toe op uw bedrijf en leer meer wanneer u ze mist. Als er financiële problemen zijn, aarzel dan niet om hulp te zoeken bij financiële experts. Je leert nieuwe dingen en beheert de financiën van het bedrijf heel goed.

Zet je winst om in eigen vermogen

Het zou niet verkeerd zijn om te zeggen dat financiële geletterdheid de basis is van succes in elk bedrijf. Het is niet genoeg om geld te verdienen; je moet het correct beheren. Leer hoe u uw uitgaven en inkomsten kunt bijhouden en overhaaste, impulsieve uitgaven kunt voorkomen. De abonnementskosten (voor premium software, tools, online bronnen) kunnen bijvoorbeeld gering lijken. Maar als je er een dozijn hebt, kost het veel geld. Ontwikkel de gewoonte om uw bedrijf te runnen met een beperkt budget en bespaar elke maand ten minste 10% van de winst. 

U kunt uw spaargeld vervolgens gebruiken om uw bedrijf uit te breiden en te ontwikkelen, winstgevende investeringen te doen of onverwachte problemen op te lossen. problemen. Zo spaart 95% van de uitstaande ondernemers minimaal 20% van hun maandinkomen. Bovendien stellen ze werknemers in staat om vanuit huis te werken, de gratis versie van de software of online tools te gebruiken, hun toevlucht te nemen tot co-working-ruimte in plaats van een volwaardig kantoor, alle onnodige kosten te verminderen en de efficiëntie te verhogen.