Royalz Fusion
Image default
Aanbiedingen

Dit moet je weten over levensduur en kosten van dakramen

Een dakraam zorgt voor een unieke en effectieve verlichting voor grote donkere ruimtes. Zoals de naam al zegt wordt het raam op je dak geïnstalleerd en zorgt het voor verlichting in je huis of gebouw. De grootte van een dakraam kan zelf bepaald worden. Het opstellen van de kosten van een daklicht op maat is variërend per bedrijf. Op de website van daklichtshop kan je de breedte en diepte van het dakraam aangeven, vervolgens het type glas kiezen en zo de prijs bereiken. Deze onderwerpen zijn namelijk relevant als je de prijs van een daklicht wilt kiezen. 

De kosten van dakramen

Goedkope dakraam op maat aanschaffen kan bij Daglichtshop. Het dakraam wordt niet geblokkeerd door bepaalde elementen zodat je kan genieten van prachtig licht in elke ruimte van je huis of gebouw, mits er natuurlijk geen verdieping boven zit. Een plat dakraam is geschikt voor een plat dak met genoeg ruimte voor een dakraam en een maximale helling van 20 procent. De dakramen kunnen worden gemaakt met verschillende soorten glas. Deze soorten glas kunnen helpen met de isolatie van het huis, natuurlijk afhankelijk van de positie van het dakraam. 

Het daklicht houdt maar liefst 99,8% van de UV-straling tegen. Daarnaast worden de ramen volledig compleet geleverd zodat ze gemakkelijk geïnstalleerd kunnen worden op het dak. Er zijn natuurlijk wel een aantal vereisten voor het installeren van het dakraam op je dak. Deze vereisten kan je vinden op de website van daklichtshop. De ruiten hebben een aantal specificaties en zijn getest op de certificaten SKG-IKOB en Kiwa/BDA. Dit betekent dat het raam bijvoorbeeld weerstand biedt tegen hard body impact, inbraak werend is en een levensduur bestendigheid heeft van minimaal 10 jaar in Noord-West Europees klimaat. 

Omdat de ramen natuurlijk op maat worden gemaakt voor jouw dak en huis verschilt de prijs natuurlijk per raam. Een groter raam is natuurlijk iets duurder vergeleken met een klein raam. Ook hebben de soorten glas een invloed op de prijs. Standaard HR++ glas biedt de ideale isolatie voor je huis. Het raam zorgt ervoor dat de hitte of koud buiten blijft en de temperatuur in het huis ideaal blijft. Ook heb je warmtewerend HR++ en mat glas HR++. Het warmte werende glas zorgt ervoor dat het zonlicht geen invloed heeft op de temperatuur in je huis en de temperatuur laag blijft in de zomer. Matglas houdt nog meer van dit zonlicht tegen. Door hier een keuze uit te maken kan je bestellen dakraam ideaal maken. 

Levensduur van een daklicht

Een goed daklicht heeft natuurlijk ook een lange levensduur. Volgens de keuringen die de dakramen van Daklichtshop dient het dakraam minimaal 10 jaar te leven. Het bedrijf heeft hier ook veel vertrouwen in, en biedt daarom 10 jaar garantie op je daklicht. Een daklicht gaat natuurlijk niet eindeloos mee, en heeft in de meeste gevallen een levensduur van 20 jaar of meer. De precieze lengte is natuurlijk afhankelijk van onderhoud en allerlei andere omstandigheden. Je kan er echter wel vanuit gaan dat je in de toekomst het dakraam dient te vervangen.