Royalz Fusion
Image default
Auto's en Motoren

Je eerste motorrijles? Hier moet je op letten!

Wil jij je motorrijbewijs halen bij een motorrijschool in Haarlem? Dan vind je dat vast hartstikke spannend, je eerste motorrijles. Helemaal niet nodig, want het is hartstikke leuk. Dan erbij hoef je ook nog geen examen te doen, je moet het eerst nog allemaal leren, toch? Naja, dat neemt niet weg dat het iets totaal nieuws is waar je mee aan de slag gaat, dus reden om het spannend te vinden heb je zeker wel. Soms heb je het gevoel dat het allemaal heel moeilijk gaat zijn en daarmee maak je dingen veel lastiger dan dat nodig is. In dit artikel bespreken we een aantal tips voor de eerste motorrijles, na het lezen van dit artikel hopen we de paniek te verminderen.

Maak de keuze voor de rijschool pas wanneer je 100% zeker bent van je zaak.

Een beetje een open deur wellicht, maar toch zijn er mensen die dit vergeten. Maak de keuze voor de rijschool pas wanneer je 100% zeker bent van je zaak. Soms hebben mensen de neiging te snel een keuze te maken op basis van tarief of snelheid van de lessen. Probeer eerst eens uit te vinden hoe alles er in de rijschool aan toegaat, en maak dan je keuze. Wanneer je lessen volgt bij en rijschool dan moet je je wel 100% goed voelen bij je keuze.

Goede voorbereiding is het halve werk.

Zelfs wanneer je nog geen ervaring hebt met motorrijden, dan is het toch mogelijk om je goed voor te bereiden. Je zult absoluut verbaast zijn met de hoeveelheid bruikbare informatie die je tegenkomt op internet. Je moet het op de motor helemaal zelf doen, dan is het niet meer zo dat je nog naast een andere leerling kunt zitten. Daarnaast hebben sommige rijscholen hun lessen online staan, hier vertellen ze heel duidelijk waar je op zult moeten letten.

Zorg dat je uitgerust bent.

Hetzelfde geldt voor school, studie en werk. Wanneer je lessen goed wilt volgen, of taken goed wilt afronden, dan is het belangrijk dat je uitgerust bent voor optimale prestaties. Zo sla je meer op, en je zult de lessen ook leuker gaan vinden.

Heb je bijvoorbeeld op vrijdagavond een feestje op de planning? Dan is les op de zaterdagochtend niet een heel goed idee.

Geen paniek!

Wanneer je fouten maakt, raak dan vooral niet in paniek! Dit is moeilijker om ter uitvoering te brengen dan dat het voor ons is om het op te schrijven, maar wanneer je deze woorden in je achterhoofd houdt dan zul je merken dat het je makkelijker lukt om rustig te blijven. Daarbij, het is je eerste les en je zult alles nog moeten leren. Je zult soms inderdaad fouten maken, maar dat hoort er allemaal bij! Niemand is perfect, en niemand heeft ooit iets geleerd zonder eerst fouten te maken.

Heb vertrouwen in de motor.

Wanneer je niet bekend bent met motorrijden dan kan het wellicht vreemd klinken, maar iedereen met ervaring weet exact wat er wordt bedoeld. Vertrouw op je motor, vooral bij bochtenwerk. Wanneer je dit vertrouwen weet te creeëren dan zul je merken dat je meer durft, en dat het rijden een stuk leuker wordt.

Voor meer informatie bekijk de website van Rijschool Verkeerskunde.

https://rijschoolverkeerskunde.nl/motorrijbewijs/