Royalz Fusion
Image default
Auto's en Motoren

Bijtelling, rittenregistratie of youngtimer?

Bij het kiezen van een auto van de zaak is er volop keuze. Gaat u voor een luxe model, een splinternieuwe auto of een iets ouder voertuig? Om de keuze iets gemakkelijker te maken dient u in het proces na te denken over drie onderwerpen: bijtelling 2021, rittenregistratie en de youngtimer regeling. In dit artikel beschrijven we de voor- en nadelen en kunt u een keuze maken voor welke auto van de zaak u kiest.

 

Bijtelling 2021

De auto van de zaak mag uitsluitend gebruikt worden voor zakelijke ritten. Wilt u de auto ook privé gebruiken (meer dan 500 privékilometers per jaar), dan betaalt u bijtelling over de cataloguswaarde van de auto. De bijtelling in 2021 is voor benzine-, hybridge- en dieselvoertuigen vastgesteld op 22 procent bijtelling. Voor elektrische voertuigen geldt een bijtelling van 12 procent over de eerste €40.000 van de catalogusprijs en 22 procent over de meerwaarde.

Youngtimer regeling

De bijtelling van een youngtimer is gunstiger. Op auto’s tussen de 15 en 30 jaar oud geldt namelijk een youngtimer regeling die een fiscaal voordeel geeft. De youngtimer regeling houdt in dat de bijtelling wordt berekend op basis van de dagwaarde van het voertuig en niet over de cataloguswaarde. Over de dagwaarde wordt 35 procent bijtelling betaald. Zo betaal je bij een nieuwe Audi A6 Avant €591,- per maand aan bijtelling, bij een youngtimer Audi A6 Avant is dit slechts €91,- per maand. Voor elektrische youngtimers wordt er 17 procent betaald over de dagwaarde van de auto.

 

Rittenregistratie

Er is ook een manier om geen bijtelling te betalen over de auto van de zaak. Door een rittenregistratie bij te houden moet u kunnen aantonen dat er jaarlijks niet meer dan 500 km privé met de auto van de zaak is gereden. Hierdoor hoeft u geen bijtelling te betalen over de auto van de zaak.

https://www.trackjackeurope.com/kennisbank/bijtelling/2021-2/