Royalz Fusion
Image default
Aanbiedingen

Oorzaak van je verstopping in Den Haag achterhalen

Een verstopping bij je thuis of in je bedrijf in Den Haag wil je zo snel mogelijk opgelost hebben. Om de juiste actie uit te voeren kan het belangrijk zijn om eerst de oorzaak van de verstopping te achterhalen. Zit het probleem in de gemeentelijke leiding dan moet je voor een ontstopping contact opnemen met de gemeente Den Haag. Maar hoe kom je hier achter?

Een aantal oorzaken uitsluiten

Allereerst wil je natuurlijk geen duur bedrijf inschakelen wanneer dit niet nodig is. Probeer daarom altijd eerst of je de verstopping los kunt krijgen met een plopper of een ontstoppingsveer. In veel gevallen zit de verstopping boven in de leiding en kun je deze relatief eenvoudig zelf loskrijgen. Dat scheelt enorm in de kosten. Bovendien kun je de afvoer of het toilet dan snel weer gebruiken. En dat is ook niet onbelangrijk!

Wanneer de verstopping niet boven in de leiding zit

Heb je het bovenstaande geprobeerd maar blijft er water in de bak staan? Dan is het waarschijnlijk tijd om wel een bedrijf in te schakelen. Zeker wanneer er niet alleen water blijft staan maar je ook een rioollucht ruikt is het tijd om aan de bel te trekken. Een rioollucht of rioolvliegjes in huis kunnen betekenen dat er een lek in de leiding zit en dat er dus rioolwater in de kruipruimte loopt.

Wat voor bedrijf schakel je in?

Voor een ontstopping in Den Haag schakel je bij voorkeur een bedrijf in dat niet meteen hoeft te gaan breken om achter de oorzaak van de ontstopping te komen. Let er daarom op dat het bedrijf dat je langs laat komen een camera inspectie uit kan voeren. Dan wordt er een speciaal cameraatje in de leiding ingebracht zodat er geen onnodige schade toe wordt gebracht. Bij het vermoeden van een scheur of gat in de leiding kan er vaak ook een rookinspectie worden uitgevoerd. Daar waar de rook weer omhoog kringelt, zit het probleem in de leiding.

https://www.rioolgroep.com/ontstopping/ontstoppen-den-haag