Royalz Fusion
Image default
Marketing

Waarom zijn Broken Links van belang voor jouw website

Welkom bij ons artikel over Broken Links. Weet jij al wat Broken links zijn en hoe het precies werkt? In dit artikel leggen we je alles uit met betrekking tot Broken Links. Tevens vertellen we je waarom je volgens ons het beste hierin kan investeren. Totslot gaan wij dieper in op veelgestelde vragen over Broken links.

De betekenis van Broken Links

Een Broken Link is simpelweg een link die niet meer werkt. Dit kan voorkomen als een pagina van je website, waar de link naartoe ging, niet meer bestaat of als de link foutief is getypt. Wanneer bezoekers van je website op een Broken Link klikken, krijgen ze een foutmelding te zien. Dit kan erg frustrerend zijn voor je bezoekers, omdat ze niet kunnen vinden wat ze zoeken. Bovendien kan het hebben van veel Broken Links negatief bijdrage aan je zoekmachine-optimalisatie (SEO).

De pijlers van Broken links

Er zijn drie pijlers waarop Broken Link Building is gebaseerd. Namelijk vervangen, redirecten en verwijderen. Vervangen houdt in dat je de Broken Link vervangt door een werkende link. Redirecten betekent dat je de bezoeker die op de link klikt doorstuurt naar een pagina die wel bestaat. Verwijderen spreekt voor zich, dit houdt in dat je de pagina waar de Broken Link naar wijst verwijdert.

Waarom je volgens ons het beste hierin kan investeren

Het hebben van Broken Links kan negatieve invloed hebben op de gebruikservaring van je bezoekers en je zoekmachine-optimalisatie. Door te investeren in Broken Links, kun je ervoor zorgen dat deze problemen opgelost worden. Dit zorgt ervoor dat je bezoekers makkelijker vinden wat ze zoeken en dat zoekmachines je website beter kunnen indexeren, wat resulteert in een hogere positie in de zoekresultaten.

Investeringen in Broken Link Building leveren over het algemeen een hoog rendement op. Dit omdat het oplossen van Broken Links relatief makkelijk uit te voeren is en de resultaten snel te meten zijn. Door Broken Links op te sporen en te vervangen door werkende links, zorg je voor een hoogwaardige gebruikerservaring en een betere positie in de zoekresultaten.

In het kort

Broken Links zijn links die niet meer werken, dit kan resulteren in een negatieve gebruikerservaring en lagere zoekmachine-ranking. Broken Link Building is gebaseerd op de pijlers vervangen, redirecten en verwijderen. Investeringen in Broken Links leveren over het algemeen een hoog rendement op.

Veelgestelde vragen over Broken Links:

Kan je Broken Links handmatig opsporen of heb je hiervoor een tool nodig?

Het is mogelijk om dit handmatig te doen, maar hier gaat veel tijd in zitten. Gebruikmaken van een speciale tool zorgt ervoor dat je snel en efficiënt Broken Links kunt opsporen.

Zijn er nog andere voordelen aan investeringen in Broken Links? 

Ja, naast een betere gebruikerservaring en zoekmachine-ranking, zorgt investering in Broken Links ook voor meer autoriteit en backlinks van andere blogs/websites.

Hoe vaak moet ik controleren op Broken Links? 

Het wordt aanbevolen om elke 3 tot 6 maanden je website te controleren op Broken Links. Hierdoor voorkom je dat er teveel Broken Links ontstaan en houd je je website up-to-date.

Conclusie:

Investeringen in Broken Links lijken dan wel klein en simpel, maar de resultaten zijn groot. Een goede zoekmachine-ranking en een optimale gebruikservaring zijn van groot belang voor het succes van jouw website. Door op tijd in te grijpen bij Broken Links, voorkom je frustratie bij je bezoekers en verbeter je de positionering van je website in de zoekresultaten. Maak gebruik van de pijlers vervangen, redirecten en verwijderen om jouw website weer up-to-date te maken.