Royalz Fusion
Image default
Internet

Waarom is een gratis VPN geen goed idee?

Tegenwoordig draait er een heleboel rondom privacy. De grootste verspreider van persoonlijke informatie is het internet. Alles wat eenmaal op het internet belandt, is er vrijwel onmogelijk geheel van te verwijderen. Daarom moet deze data goed beschermt worden. Een manier om je data te beschermen, is een VPN. Er zijn een heleboel verschillende van deze virtual private networks. Maar welke zijn nou de beste? Daar is geen echt antwoord op. Wat zeker is, is dat de gratis VPN`s niet de beste zijn. Waarom is dit zo?

Wat is VPN?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden, moet je eerst weten wat een VPN is. Een virtual private network is in principe een vervanger voor je IP-adres. Een IP-adres is in principe je kenteken op het internet. Daarom is het voor elk apparaat dat met internet kan connecten uniek. Een VPN past je IP-adres aan, waardoor mensen met slechte bedoelingen je gegevens niet zo gemakkelijk kunnen krijgen.

Waarom geen gratis VPN?

Een private network kost een flinke som geld om op te zetten. Dat zal toch niemand gratis voor je doen? Dit is inderdaad zo. De eigenaar van deze VPN kan op twee manieren aan zijn geld komen. Allereerst zijn met advertenties, hoewel dit meestal niet het geval is. Meestal verkoopt de eigenaar jouw gegevens aan derden. Dit maakt de VPN in principe nutteloos. Daarom is het niet verstandig om een gratis VPN te gebruiken.

https://www.blikopnieuws.nl/digitaal/268418/last-van-geoblocking-als-je-voor-je-werk-reist-is-een-vpn-verbinding-de-oplossing