Royalz Fusion
Image default
Woningen

Wat moet je precies weten over de gietvloer prijs?

Wanneer je graag een gietvloer in je woning wenst te realiseren zal je tot de conclusie komen dat er daarvoor een bepaalde kostprijs zal moeten worden betaald. Dat is niet onlogisch. Voor heel wat mensen geldt echter dat ze zich sterk de vraag stellen hoeveel die gietvloer prijs nu precies bedraagt. De kosten die je daarvoor moet betalen zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren. Zo zal je bijvoorbeeld kunnen vaststellen dat de totale omvang van het project een significante impact kan hebben op de prijs die je per vierkante meter voor je gietvloer moet betalen. Zou jij hier nu eveneens graag meer over willen ontdekken? Dan doe je er absoluut goed aan om verder te lezen!

De invloed van het type gietvloer op de kostprijs

Bij het vergelijken van de verschillende gietvloeren op de markt zal je tot de conclusie komen dat het ene exemplaar beslist het andere niet is, integendeel. Door de jaren heen zijn er dan ook best wel wat verschillende soorten gietvloeren op de markt verschenen. We maken hierbij dan ook een onderscheid tussen onder meer de hieronder terug te vinden opties:

 • Epoxyvloeren;
 • Polyurethaan vloeren;
 • Cementgebonden gietvloeren;
 • Troffelvloeren;
 • Steentapijten;
 • Gepolierd beton;

In het merendeel van de gevallen kan er worden vastgesteld dat mensen vooral beschikken over een voorkeur voor een vloer gemaakt van epoxy of van polyurethaan. De gietvloer prijs bij deze mogelijkheden is wel wat hoger gelegen in vergelijking met andere opties. Dit betekent concreet dat je rekening moet houden met een prijskaartje variërend van 75 tot 125 euro per vierkante meter.

Met welke mogelijke bijkomende kosten moet je rekening houden?

De hierboven aangehaalde gietvloer prijs kan je al een degelijk beeld geven van het gemiddelde prijskaartje waar je rekening mee moet houden. Dit gezegd hebbende is dit nog niet alles. Er zijn namelijk tal van verschillende bijkomende kosten waar je mogelijks nog rekening mee zal willen houden. Voor deze kosten geldt dat er kan worden gedacht aan de volgende zaken:

 1. De realisatie van uitzettingsvoegen;
 2. Het egaliseren van de aanwezige ondervloer;
 3. Het aanbrengen van een antisliplaag;
 4. Een polyester wapeningsnet plaatsen op de ondergrond;
 5. Het afwerken van de plinten;

Wanneer je een bepaalde gietvloer prijs hebt ontvangen is het altijd van belang om te controleren waar men rekening mee heeft gehouden bij het bepalen van de prijs. Enkel en alleen op die manier voorkom je namelijk vervelende verrassingen na afloop van de werkzaamheden.

Hoe besparen op de gietvloer prijs die je moet betalen?

De gietvloer prijs drukken die je moet betalen kan in de praktijk op verschillende manieren gebeuren. In het merendeel van de gevallen kan er worden vastgesteld, dat mensen van plan zijn om niet zomaar in één enkel onderdeel van hun woning, een gietvloer realiseren van G-vloeren. In plaats daarvan wil men deze graag realiseren in verschillende ruimtes. Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. In dat geval wordt het wel sterk aanbevolen om de realisatie tegelijkertijd te laten doen. Enkel en alleen op die manier zal je namelijk kunnen vaststellen dat de prijs die je per vierkante meter dient te betalen het laagst zal komen te liggen. Op deze manier kan je best flink besparen op het uiteindelijke prijskaartje van de vloer die je in je woning gaat realiseren. Hou deze bespaartip dus beslist in je achterhoofd.