Royalz Fusion
Image default
Woningen

Landelijke keuken kopen? Hier ontdek je waar en hoe

Benieuwd waarom ook jij een landelijke keuken kopen moet? In dit korte artikel geven we je uitgebreid antwoord op wat een landelijke keuken precies is en waarom jij er zeker één wilt hebben. Wist je dat de term landelijk, zowel verwijst naar de stijl waarin de keuken gemaakt is als de materialen die ervoor zijn gebruikt? Je kunt ook kiezen voor een keuken die deels landelijk is. Denk bijvoorbeeld aan een keuken met landelijke en moderne stijlelementen.

Een landelijke keuken kopen om het uiterlijk

Landelijke keukens zijn keukens die met opzet ruim zijn opgezet. Ze zullen de beschikbare ruimte zo goed mogelijk willen vullen. Dat betekent dat je lekker veel ruimte hebt als je aan het koken of afwassen bent. Ook zijn landelijke keukens helemaal ingericht en afgestemd op gezelligheid. Een landelijke keuken kopen? Je waagt je direct even op een boerderij. Waar de moderne en industriële keukens heel erg focussen op minimalisme en een strak ontwerp, is het ontwerp van de landelijke keuken juist een stuk levendiger en is er veel ruimte voor decoratie.

Materialen en kleurgebruik landelijke keuken

Mocht je overwegen een landelijke keuken te kopen, dan zal je opvallen dat er in dit type keukens veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijk en bewerkt hout. De keuken geeft je het idee dat je je dichtbij het natuur – de bossen en de akkers bevindt. Per slot van rekening komt deze stijl van keukens van het platteland en boerderijen. Meestal worden landelijke keukens afgewerkt in lichte en felle kleuren. Er wordt veel wit in gebruikt, maar ook felle en knallende kleuren. In een landelijke keuken zul je dus niet snel zwart, grijs of donkerbruin tegenkomen.

De inrichting van de landelijke keuken

De landelijke keuken heeft op het eerste gezicht een wat ouderwetse inrichting. Toch zijn ze verrassend modern. Een landelijke keuken kopen houdt in dat je een hypermoderne keuken krijgt. Het grote voordeel van de keukens van nu is dat ze slim zijn ingericht en dat het vrij eenvoudig is om complexe keukenapparatuur weg te werken in de keukenopstelling. Zo je bijvoorbeeld pas wanneer je de kastjes open doet waar nu eigenlijk de vaatwasser en vriezer zitten.

Is een landelijke keuken kneuterig?

Een landelijke keuken kopen staat gelijk aan gezelligheid in huis halen. Kneuterigheid staat al snel gelijk aan armoedig, maar een landelijke keuken is zeker niet armoedig. Integendeel: er straalt juist een zekere rijkdom van af. Die rijkdom zit hem niet per se in geld, maar in de stijl. Een landelijke keuken moet je bevallen, anders kun je hem het beste overslaan. Wist je dat er veel verschil zit tussen landerige keukens? Denk maar eens aan het verschil tussen de Engelse (natuursteen, gelakt hout) en de Franse (natuurlijk hout en tegelwerk) landelijke stijlen.

Landelijke keuken op maat

een landelijke keuken kopen kan ook op maat. Hiervoor schakel je de professionals van Superkeukens in. Deze vertellen je precies wat er binnen jouw budget en met de ruimte in je woning mogelijk is. Zo ben je ervan verzekerd dat je de beste landelijk model keuken krijgt voor je geld.

 

Op zoek naar een nieuwe keuken? Superkeukens!