Royalz Fusion
Image default
Tuin en buitenleven

Budget tuinkamer

Een tuinkamer hoeft niet duizenden euro’s te kosten en het kan prima op een klein budget gebouwd worden. Je kunt tegenwoordig alles wat je nodig hebt bij een bouwmarkt zoals Gamma halen en het makkelijk zelf bouwen.

De truc is tegenwoordig het gebruik maken van prefab onderdelen voor het bouwen van de tuinkamer. Je hoeft dus niet werkelijk de tuinkamer te bouwen maar het is meer een kwestie van het in elkaar zetten. Als je gewoon voor een simpel ontwerp kiest voor je tuinkamer kun je het makkelijk zelf in elkaar zetten. Je koopt gewoon alle onderdelen zoals de deur, ramen en muren kant en klaar. Prefab betekent dan ook voor gemaakte onderdelen.

Je kunt ook bij diverse online winkels een tuinkamer kopen en het wordt dan in delen opgestuurd. Je zet vervolgens alle delen in elkaar en zo hoef je niet eens op zoek naar een ontwerp. Je kiest gewoon de tuinkamer die je mooi vindt en dat wordt in prefab delen opgestuurd. Je moet natuurlijk wel handig zijn om het in elkaar te kunnen zetten en je moet het met minimaal twee personen doen.  Het is namelijk stukken moeilijker dan een IKEA kast in elkaar zetten.