Royalz Fusion
Image default
Eten en drinken

Lekker genieten van worstenbroodjes recepten

Om het allerlekkerste worstenbroodje te kunnen maken moet je de beschikking hebben over de beste Worstenbroodjes recepten. Want, een worstenbroodje is echt niet zomaar in elkaar gedraaid hoor. Er zijn verschillende Worstenbroodjes recepten in omloop. Sommigen dateren al van vele jaren terug. Er werden toen ook andere ingrediënten gebruikt, die hedentendage wellicht niet meer als heel erg gezond worden gezien. De tegenwoordige Worstenbroodjes recepten maken gebruik van andere ingrediënten, die passen in een gezondere levensstijl.

Een light versie van het oeroude worstenbroodje

Een worstenbroodje bestaat uit gehakt en brood. Het gehakt kun je natuurlijk vervangen door mager gehakt, kippengehakt, of zelfs vegetarisch gehakt, zag ik in een van de Worstenbroodjes recepten. Het deeg kun je door andere meelsoorten vervangen. Maar, wil je de smaak van het originele worstenbroodje behouden, zul je toch echt een van de alleroudste Worstenbroodjes recepten moeten opzoeken. Nou is dat tegenwoordig vrij gemakkelijk met Google, als je toevallig niet een oude tante of oma in Brabant hebt wonen. Want daar komt het originele worstenbroodje oorspronkelijk vandaan. De recepten gaan vaak van generatie op generatie, en worden vaak in de familie gehouden. Maar, er kan prima een moderne twist aan het aloude worstenbroodje worden gegeven, dat kan de smaak juist ten goede komen. Er zijn al verscheidene keukenprinsen en keukenprinsessen op los gegaan en hebben hun fantasie de vrije loop gelaten. Met als resultaat een aantal moderne maar overheerlijke worstenbroodjes die de tand des tijds prima kunnen doorstaan.

Maar, met lekker half-om-half gehakt en roomboter smaken de worstenbroodjes ook altijd nog heerlijk hoor. En dan ter afwisseling es een geheel verantwoorde versie, of allebei, of verschillende smaken, voor ieder wat wils. Gewoon lekker een middag de keuken in, schortje voor, ingrediënten klaarzetten, oven voorverwarmen en bakken maar. En wat er over is kan zo de vriezer in.

 

https://brabantse-worstenbroodjes.nl/