Royalz Fusion
Image default
Gezondheid

De perfecte mondkapjes bestellen voor jouw situatie

In deze tijden wil je ook een bijdrage doen aan het vertragen van het Coronavirus en dat betekent dat je mondkapjes bestellen moet. Er is een groot aanbod en je zult versteld staan van hoeveel verschillende mondkapjes er zijn. Deze markt is uiteraard bijzonder uitgebreid, want mondkapjes zijn nodig in de hele wereld. Daarom zijn er duizenden verkooppunten en kun je mondkapjes bestellen in allerlei kleuren en uitvoeringen, in verscheidene vormen, met extra filters, met extra lagen, met touwtjes of elastiekjes enzovoorts. Dit geeft jou de mogelijkheid om jouw mondkapjes exact af te stemmen op jouw specifieke situatie.

Mondkapjes bestellen voor dagelijks gebruik

Het ziet er niet naar uit dat het mondkapje snel uit het dagelijkse leven zal verdwijnen. Ze zijn al sinds juni verplicht in het openbaar vervoer en het dragen ervan kan ondertussen ook elders verplicht gemaakt worden met de Coronawet. De openbare ruimtes zijn momenteel gesloten, maar de kans is groot dat daar ook een verplichting gaat gelden. De beste mondkapjes voor dagelijks gebruik hebben een aantal kenmerken:

  • Gebruik alleen niet-medische mondkapjes, zodat de voorraad medische mondkapjes op peil blijft voor de zorgmedewerkers.
  • Ga een aantal stoffen mondkapjes bestellen en geen wegwerp kapjes. Stoffen kapjes kunnen gewassen worden en daarna opnieuw worden opgezet en dat bespaart geld en het milieu.
  • Kies voor kwaliteit. Het dragen van een niet-kwalitatief mondkapje is een beetje overbodig en verslaat het doel. Bij Nederlandse verkopers kun je over het algemeen prima mondkapjes bestellen die ook passen in de huidige situatie in Nederland.

Als je wat extra bescherming wilt

Het is goed mogelijk dat je wat beter beschermd wilt worden tegen het virus. Je weet per slot van rekening niet of anderen mensen zich aan de richtlijnen houden met betrekking tot het correct dragen en wassen van de mondkapjes en of ze wel aan kwaliteit hebben gedacht. Het is ook mogelijk dat je wat kwetsbaarder bent dan anderen en dat je daarom meer bescherming zoekt. Kies in die gevallen voor een mondkapje met een filter. Deze filter zorgt er niet alleen voor dat jij het virus niet kunt overdragen, maar ook dat het bij jou wordt weggehouden. Je kunt wegwerp- en stoffen mondkapjes bestellen met geïntegreerde filters, maar je kunt de filters ook apart kopen. Deze doe je dan zelf in het daarvoor bestemde vakje van je stoffen mondkapje.

Mondkapjes en de basis richtlijnen

Mondkapjes bestellen; je komt er dus niet onderuit en met de huidige dringende adviezen en verplichtingen moet je dat ook niet willen. Als je je mondkapje draagt, dan is het belangrijk dat je nog steeds de basisregels blijft volgen. Werk dus van huis, reis niet als het niet nodig is, vermijd druktes, doe een corona test bij klachten, was regelmatig je handen en houd persoonlijk contact minimaal. Het dragen van een mondkapje is hier alleen een aanvulling op en het is geen vervangende regel. Ga je mondkapjes bestellen, sta dan even stil bij je situatie. Denk ook aan persoonlijke smaak, zodat je niet alleen mondkapjes bestelt die bij je situatie passen, maar waar je ook mee gezien wilt worden.