Royalz Fusion
Image default
Vervoer en transport

De taxibranche in moeilijkheden.

De taxibranche in zwaar weer.

In alle sectoren heeft de huidige coronacrisis zware klappen uitgedeeld. De taxibranche is hier geen uitzondering op. Werkgevers die met een dilemma zitten omdat ze door de omzetdaling blijven zitten met een overschot aan personeel. En werknemers die de bui al zien hangen maar geen andere baan kunnen zoeken omdat deze er nou eenmaal niet zijn. De overheid heeft met het eerste steunpakket diverse sectoren een financieel steuntje in de rug gegeven door onder andere een tegemoetkoming tot 90 % van de loonkosten van werkgevers op zich te nemen. Hierdoor kunnen de bedrijven hun personeel tijdens deze crisis toch nog door blijven betalen.

Toch steun voor zzp nederland.

Voor de zzp’ers was er in eerste instantie niets geregeld qua steun maar na veel ophef en kritiek vanuit de branche is het kabinet hierop teruggekomen. Voor elke zzp’er word het inkomen aangevuld tot het sociaal minimum afhankelijk van de opgelopen omzetdaling. Deze aanvulling was in eerste instantie bedoeld voor de maanden maart tot en met mei. Maar is daarna nog eens verlengt met 3 maanden bij het 2de steunpakket.

Steunpakket 1 vs steunpakket 2.

Bij het eerste steunpakket werd er niet gekeken naar het eventuele inkomen van de partner van de zzp’er. Dit is bij het 2de steunpakket wel het geval. Voor beide steunpakket geldt dat deze niet hoeven te worden terugbetaald en als een gift kunnen worden gezien. Naast deze maatregelen heeft de overheid ook andere maatregelen genomen om bedrijven tegemoet te komen. Bedrijven kunnen nu namelijk gemakkelijker uitstel van betaling aanvragen voor bijvoorbeeld de aanslag inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting of loon- en omzetbelasting over het afgelopen jaar. De invorderingsrente word verlaagd van 4 % naar 0,01 %.

Wel of geen steunpakket ?

Met deze steunpakketten probeert de overheid de economie te redden van de huidige coronacrisis. Helaas dekken deze steunpakketten niet alle branches die nederland rijk is. Het kabinet heeft daarin duidelijk moeilijke keuzes moeten maken in de besluitvorming welke sectoren wel en niet te kunnen helpen met de huidige financiele middelen die zij ter beschikking hebben staan.

 

https://www.taxibredanu.nl