Royalz Fusion
Image default
Bedrijven

Wat zijn nu de gemiddelde dakkapel prijzen?

Wil je een dakkapel op je woning laten plaatsen? Dan vraag je je ongetwijfeld af wat zo’n mooie nieuwe opbouw je gaat kosten. Lees hier in het kort over de factoren die de dakkapel prijzen bepalen.

 

Hoe groot moet de kapel worden?

De belangrijkste factor die de prijzen voor dakkapellen bepaalt is het formaat ervan. Een bescheiden dakkapel, met een breedte van ongeveer 2 meter, zal je rond de 3000 euro in totaal gaan kosten. Reken voor een kapel met de dubbele breedte, 4 meter dus, op zo’n 5000 euro. En een dakraam over de volledige breedte van je dak (8 meter) kost rond de 7000 euro. 

 

Wat kost een prefab dakkapel?

Een prefab dakkapel bestaat uit een houten skelet dat al in de fabriek gebouwd wordt. Het wordt dan in zijn geheel op je dak getakeld, daar vastgezet en netjes afgewerkt. Omdat dit een oplossing is die geen maatwerk vereist, zijn de prefab dakkapel prijzen gunstig. Een prefab kapel van 3 meter breed kost tussen de 3500 en 5000 euro in totaal.

 

Wat kost een maatwerk dakkapel?

Als je speciale wensen hebt voor jouw nieuwe dakraam, of je dak laat de plaatsing van een prefab model niet toe, dan kan er een maatwerk oplossing worden gevonden. Daarbij krijg je een dakkapel die volledig tegemoet komt aan jouw wensen en perfect aansluit bij je dak. De maatwerk dakkapel prijzen zijn hoger dan die van een prefab model. Reken op een totaalprijs tussen de 4500 en 6000 euro voor een kapel van 3 meter breed in dit geval.

 

Ook de afwerking heeft invloed op de prijzen

De bekleding van je nieuwe dakkapel bepaalt voor een deel de uiteindelijke prijs. Een bekleding met hout is bijvoorbeeld wat duurder dan een buitenkant van kunststof of polyester. Ook de soort dakdekking heeft natuurlijk invloed op de prijs.