Royalz Fusion
Image default
Gezondheid

Deze dieetschema’s moet je vooral NIET proberen

Als je gaat afvallen is een professioneel dieetschema ten alle tijden aan te raden. Op deze manier garandeer je afvallen op een gezonde manier. Echter zijn er een hoop mensen die dit advies negeren, en kiezen voor een minder veilige optie. Een onveilig dieetschema volgen kan ernstige gevolgen hebben. Neem als voorbeeld deze 3 schema’s die je vooral NIET moet proberen!

3 dagen niet, 4 dagen wel

Een veelvoorkomend gevaarlijk dieet is het 3 dagen dieet. Het stamt af van militairen in oorlogstijd. De bedoeling is dat er 3 dagen minimaal gegeten wordt waardoor er bijna geen voedingsstoffen binnenkomen. Vervolgens kan er 4 dagen normaal gegeten worden. Je lichaam komt als het ware in een soort crash, waarbij het natuurlijk ritme verdwijnt. Afvallen is hierbij vrijwel gegarandeerd, maar enkel in een hele korte termijn. Verder levert het slechte eetgewoontes op en kan het dus gevaarlijk zijn.

Deel je eten met een medepassagier

Een illegaal en extreem gevaarlijk dieet is het lintwormdieet. Dit dieet kan in extreme gevallen zelfs dodelijk zijn. Het is de bedoeling dat een jonge lintworm of het eitje van een lintworm opgegeten wordt waardoor er een volwaardige in je lichaam zal groeien. Dit beest kan vervolgens tot 25 jaar oud worden en wordt met regelmaat 20 meter lang. Hij neemt het gros van de voedingsstoffen op waardoor je uiteindelijk af zult vallen. Echter kan het er heel snel voor zorgen dat er veel te weinig voedingsstoffen binnenkomen. Een operatie is vaak vereist om een lintworm in vergevorderd stadium te verwijderen.

Vroeger enorm populair

Alhoewel het niet veel meer voorkomt, was het vroeger reuze populair. Het katoenen-balletjes-dieet is een afvalmethode met gevaar, waarbij de naam al beetje doet verklappen wat het inhoud. De bedoeling is dat katoenen balletjes in vloeistof gedoopt worden, waardoor ze gemakkelijk af te slikken zijn. Wanneer ze opgegeten zijn stromen ze de maag in waarbij ze opzetten en een voldaan gevoel veroorzaken. Hier komen ook tevens de nadelen te spraken. De katoenen balletjes kunnen je darmen verstoppen en zorgen er tevens voor dat je weinig tot geen voedingsstoffen binnen krijgt.

https://dieetschema.nl/