Royalz Fusion
Image default
Aanbiedingen

Nieuws van de dag

“We maken elkaar een beetje gek”, zegt een mevrouw die net uit de supermarkt komt in Uden. Binnen zijn de schappen met rijst, pasta, houdbare melk, visconserven en blikgroenten helemaal leeg. Het is één van de supermarkten waar de mensen aan het hamsteren zijn geslagen. 

Tussen de Udense supermarkten zit vrijdag best een verschil qua hamstergedrag. In de Plus aan het Bloesemplein zijn de schappen nog redelijk gevuld volgens de klanten. Op de wc-rollen na dan, want je zult eens mis grijpen als je net op het toilet zit…

Een paar honderd meter verderop, bij de Deen aan de Rijksstraatweg, lijken meer hamsteraars rond te lopen. “Er valt bijna niet tegenop te werken”, verzucht een vakkenvuller naar een klant. “Er was hier net zelfs een klant die vroeg of ze een hele kaas kon kopen! Toch al snel een bedrag van een eurootje of 50-60. En nee, dat mocht natuurlijk niet omdat we willen dat de voorraad een beetje gelijkmatig over de klanten verdeeld wordt. Maar die klant was not amused. Helaas voor haar, maar heel fijn voor onze hardwerkende medemens….”.

En inderdaad blijken de schappen met rijst, afbakbroodjes, crackers, rijstwafels, groenten in blik allemaal bijna leeg. Een Udense zucht vanwege het gedrag van haar stadsgenoten. “Er gaat idioot veel in die karretjes. Soms zie je treintje van twee of drie karretjes van één gezin! Dat is helemaal niet nodig. Zaterdag is de winkel open, zondag is de winkel open, de leveranciers rijden gewoon. Zo jammer voor alle mensen die de economie op dit moment graaiende houden en die overdag gewoon aan het werk zijn. Deze mensen grijpen straks mis door de graaiers overdag”. “We maken elkaar een beetje gek” lijkt een understatement: dit bizar nieuws is echt aan de orde van de dag vandaag. Het is dus echt het nieuws van vandaag.

https://www.redactie24.be/home