Royalz Fusion
Image default
Kinderen

Onderhoud je fiets op deze manier!

Onderhoud je fiets op deze manier!

Fietsonderhoud hoeft niet intimiderend te zijn. Zolang je je meisjesfiets 24 inch regelmatig schoonmaakt en routinematige afstellingen uitvoert, zou de fiets klaar moeten zijn voor gebruik. Er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat je fiets altijd klaar is voor een ritje.

Wanneer moet je je ketting vervangen?

De frequentie van je ketting vervanging is afhankelijk van hoe vaak je fietst. Als je een casual rijder bent, gaat je ketting minstens 1.500 km mee. Voor frequentere ritten, zoals elke dag woon-werkverkeer of school, moet je het elke 800-1.500 km vervangen. Het is het beste om je ketting regelmatig te controleren, zodat je eventuele problemen kunt opsporen voordat ze serieus worden. Controleer de staat van de schakelplaten en kijk ze recht zijn. Kijk ook goed of ze geen tekenen van slijtage vertonen. Als deze onderdelen er versleten uitzien, is het tijd voor vervanging. Een goede vuistregel is dat als je twijfelt over je ketting, je beter een nieuwe kunt aanschaffen. Je kunt altijd naar een fietsenwinkel gaan met je fred de la bretoniere schoudertas en een nieuwe ketting halen als deze al vervangen moet worden.

Kettingslijtage herkennen

Wanneer er sprake is van overmatige slijtage van je fietsketting, zal het erg moeilijk zijn om de derailleur op en neer door de cassette te bewegen. Je kunt meestal zien of de ketting te veel is versleten door te voelen hoe soepel de tanden op het kettingblad en het tandwiel zijn. Als ze ruw en onregelmatig aanvoelen, dan is het tijd voor een nieuwe. Als je je fiets niet schoon en droog houdt, kan er ook roest ontstaan ​​op plaatsen waar metaal tegen metaal schuurt, zoals tussen versnellingen. Dit kan voortijdige slijtage of schade veroorzaken aan die delen van je fiets die met elkaar in contact komen tijdens het fietsen. Het is dus belangrijk om altijd de staat van je ketting te controleren, vooral als je je fiets vaak gebruikt. Je wilt niet dat de ketting van je fiets kapot gaat als je net met je boodschappentas naar de supermarkt gaat.

Hoe vaak moet je je fiets schoonmaken?

Hoe vaak je je fiets moet schoonmaken, hangt af van hoe vaak je erop rijdt. Als je elke dag fietst, moet je hem regelmatig schoonmaken. Als het een paar weken geleden is dat je voor het laatst hebt gefietst, is het misschien tijd om hem eens goed te schrobben. Kijk maar eens hoe vies de ketting eruitziet. Als er duidelijke vuillagen aan vastzitten, betekent dit dat er zich olie heeft opgehoopt op plaatsen waar dat niet zou moeten.

Hoe maak je een fiets schoon met een hogedrukreiniger?

Voordat je je fiets door de hogedrukreiniger haalt, moet je ervoor zorgen dat deze schoon is. Dit omvat het verwijderen van vuil van je wielen, versnellingen en andere delen van de fiets. Gebruik een hogedrukreiniger met hogedruk om alle sporen van vuil op de carrosserie van je fiets te verwijderen. De beste manier om dit te doen is in secties. Begin eerst met de wielen. Ga daarna verder met het frame en tot slot de versnelling. Gebruik eventueel een ontvetter voor hardnekkige vlekken of vetresten.