Royalz Fusion
Image default
Gezondheid

Onzekerheden over je lichaam

Veel mensen hebben te maken met onzekerheid, dit komt ook door het verdraaide beeld dat je overal op Instagram en Facebook ziet. Vrouwen met het perfecte gezicht en het perfecte lichaam. Door deze perfecte plaatjes worden veel jonge meiden onzeker en denken ze dat dit realistisch is. Niet alleen jonge meiden, maar ook oudere worden hier onzeker van, ze weten niet dat 90% van alle perfecte vrouwen wat ze zien hun lichaam bewerken of plastische chirurgie hebben gedaan. De modellen van de foto’s beweren vaak dat het allemaal natuurlijk is, dit is de grote valkuil waardoor mensen gaan denken dat het realistisch is. Ze zeggen veel te sporten of een water dieet te volgen, een water dieet is zeker goed voor je, maar geeft je zeker niet dat perfecte lichaam.

 

Minder onzeker worden

Iedereen is onzeker, dit is niet erg en menselijk. Maar hier zijn een paar tips hoe je jezelf iets zelfverzekerder kunt maken. Wanneer je zelfverzekerdheid uitstraalt zie je er een stuk beter uit. Minder onzeker zijn over je lichaam gebeurt niet van de een op de andere dag. Er bestaan trucjes die al je zorgen over je lichaam ineens doen verdwijnen. Toch is het zeker mogelijk om goed in je vel te zitten en blij te zijn met hoe je eruitziet. Terwijl we zoveel energie steken in het afkeuren en veranderen van ons lichaam, zouden we bijna vergeten waarom we een lichaam hebben. En dat terwijl elk lichaam ongelofelijk sterk is. Het brengt ons overal naartoe, weert ziektes af en kan ons enorm veel plezier laten ervaren. Geef daarom eens extra aandacht aan alles wat je lichaam voor je doet. Wees dankbaar dat je een zachte bries op je huid kunt voelen, kunt knuffelen, kunt rennen, kunt dansen en spelen. Om te helpen met focussen op al dit moois, kun je elke avond drie dingen opschrijven waarvoor je je lichaam wilt bedanken.

 

Vertekende beelden

Door alle foto’s op Instagram krijgen veel meiden, vooral jonge meiden een vertekend beeld van hoe een mensen lichaam er werkelijk uitziet. Niet iedereen is graat mager en past in maatje 34 en niet iedereen heeft de perfecte billen. Iedereen heeft zijn eigen mooie kenmerken aan zijn lichaam wat iedere persoon uniek maakt.

 

https://dieetschema.nl/water-dieet-helpt-bij-afvallen/