Royalz Fusion
Image default
Onderwijs

Waar vind je een leuke typecursus voor kinderen?

De computer is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Eén van de randvoorwaarden voor efficiënt gebruik van de computer is dat je kunt typen. Bovendien kan je je beter op de inhoud concentreren en loop je minder risico op RSI. Misschien heb je zelf nog leren typen op een elektrische typemachine waarbij je eindeloze rijen letters moest overtypen. Typecursus kinderen ziet er tegenwoordig heel anders uit. Waar vind je een leuke typecursus en waar moet je op letten?

 

Waarom een typecursus voor kinderen?

 

Typecursussen worden al aangeboden voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ook dan maken kinderen natuurlijk al spreekbeurten, werkstukken en presentaties op de computer. Niets is zo lastig om dingen die je jezelf verkeerd hebt aangeleerd weer af te leren. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met blind te leren typen met tien vingers.

 

Waar let je op bij het kiezen van een cursus?

 

Er zijn veel aanbieders op de markt. Bij het vergelijken van typecursussen heb je de keuze tussen een online typecursus en klassikaal les. Er zitten grote prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Het is goed om de vorderingen van je kind te kunnen volgen, zodat je hier en daar wat bij kunt sturen als dit nodig is. De ene typecursus stelt hogere eisen aan de minimumsnelheid dan de andere typecursus. Ook wordt er op verschillende manieren aandacht geschonken aan dyslexie. Je kind is waarschijnlijk alleen geïnteresseerd in de manier waarop de les aangeboden wordt. Bij de ene cursus ga je aan de slag voor een krant. Bij de ander word je spion en bij een volgende maak je een wereldreis. Uiteindelijk is bij alle cursussen het doel natuurlijk om te leren typen. Je kan vaak een typecursus proefles volgen om te kijken of het jou en je kind bevalt.

 

TypeApp Kids

 

TypeApp Kids is een typecursus speciaal gericht op kinderen in de laatste drie groepen van de basisschool. Voor middelbare scholieren is er TypeApp Youngsters. Bij beide kan je kiezen voor een online typecursus of klassikaal les. Voor sommige kinderen werkt het beter om klassikaal les te krijgen met wat meer begeleiding tijdens de cursus. Als dat nodig is, zal de docent ook met jou persoonlijk contact opnemen en met vragen over de vorderingen van je kind kan je altijd terecht. Wel zo’n prettig idee. Een klassikale cursus bestaat uit twaalf lessen. Kinderen oefenen vervolgens thuis ook dagelijks.

Online Begeleiding

Ook bij een online cursus ontvangen kinderen begeleiding. Dat gebeurt per e-mail. Kinderen krijgen feedback op de voortgang en de resultaten. Ook ontvangen ze tips en worden ze eraan herinnerd om te oefenen als dat te weinig gebeurd. Al gamend leren kinderen typen. Met een slagingspercentage van 98% is dat ook nog eens heel effectief. Kijk hier voor meer informatie over een typecursus kinderen of het volgen van een typecursus proefles.

https://typeapp.nl/typecursus-kinderen/