Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Hoe wordt ik een drummer: tips voor beginners

Heb jij een lust om op een tafel een beat te maken of mee te tikken met een beat? Heb je een goed gevoel voor ritme? Dan is misschien drummer voor je weggelegd. De eerste vraag je te binnen schiet is meestal “waar moet ik beginnen om een drummer te worden?” Moet ik eerst leren om muzieknoten te herkennen of kan je alleen leren drummen door drumles te volgen? In dit artikel worden een aantal vragen beantwoord om een betere drummer te worden.

Hoe begin je?

De meeste drummers beginnen met  het tikken met je handen of voeten op kookpannen, tafels, eigenlijk alles wat een leuk geluid kan maken. Er is dus niet persé een drumstel nodig om je ritme gevoel te testen. Vinden je huishouden het minder plezierig, schaf dan bijvoorbeeld een drumspel aan waar je door middel van een ‘oefenpad’ kan oefenen. Een goede leeftijd om te beginnen met een drumstel is tussen de 18 en 14 jaar.

Welk drumstel heb ik nodig?

Vind je drummen echt bij jou passen en wil je een stapje hoger om een drummer te worden? Vertellen je ouders dat er geen ruimte is, of het te hard geluid maakt. Geloof hun dan niet. Tegenwoordig heb je allemaal verschillende drumstellen die deze problemen niet hebben. Een voorbeeld is de elektronische drumstel waarbij je door een koptelefoon alle klanken hoort die je produceert. Daarnaast kan je met zo’n drumstel het inklappen waardoor je het makkelijk kan opbergen.

Is het verstandig om op drumles en/of notenleer te gaan?

Nu de grote vraag, “heb ik drumlessen of notenleer nodig om een goede drummer te worden”. Ja, het is verstandig om een leraar te hebben bij het drummer. De leraar kan je dan alle kneepjes van het vak leren en verbreed je muziekkennis. Tuurlijk zijn er op YouTube, filmpjes waar je tutorial krijgt hoe je het nummer vlei loos speelt. Echter, zoek je vaak het nummer of dingen die je leuk vind om te spelen en niet de dingen die je kennis vergroten. Daarom is het aan te raden om op les te gaan. Als je geen zin hebt om regelmatig naar de locatie te gaan, kan je ervoor ook kiezen om online drumles te volgen. Online drumles is dus ideaal om dit probleem te takelen.  

https://www.onlinedrumles.nl/