Royalz Fusion
Image default
Woning en Tuin

Wat is het verschil tussen glasfolie en raamfolie

Wil jij liever glasfolie of raamfolie op je ramen hebben? Ik zie je denken… Wat is het verschil dan tussen deze twee folies. Het antwoord is simpel en kort: Er is geen verschil tussen raamfolie en glasfolie. Hoewel het ene bedrijf over glasfolie spreekt en het andere bedrijf het woord raamfolie vaak benoemd is er geen enkel klein verschil te noemen. Wel zijn er heel veel soorten glas en raamfolies. We hebben de meest opvallende soorten er even voor je uitgevist:

Statisch folie

Statisch raamfolie is een raamdecoratiefolie waarop geen lijm zit. Hoe het dan kan plakken? Ja, dat is een wiskundig feit. Het heeft met elektrostatische toestanden te maken. Maar duidelijk is dat het werkt. En dat als je erop uitgekeken bent, je het er zo weer vanaf kunt trekken zonder dat je van die plakkende lijmresten achter op je ramen hebt.

Zelfklevende raamfolie

Zelfklevende raamfolie plakt dus wel met een plakkerig substantie. Dit is goedkoop, maar wel onhandig als je er genoeg van hebt. Dan moet je dus met een krabbertje het folie voorzichtig van je ramen af schrapen. Het werkt overigens wel goed tegen inkijk.

Squid folie

Haha, denk jij bij de naam Squid direct aan die spannende serie op Netflix? Er bestaat ook Squid raamfolie dat de naam Squid heeft en dat heeft in de verste verte niets met de film te maken. Squid folie is niet gemaakt van plastic maar van textiel. Dat ziet er een stuk luxer uit. Bovendien kan Squid folie ook op hr+ ramen geplaatst worden zonder dat je dan bang hoeft te zijn dat er barsten door de warmte in komen.

Isolerende glasfolie

Isolerende glasfolie of raamfolei zorgt er voor dat je ramen beter de kou tegen houden. Dit folie vormt als het ware een extra laagje op het glas. Dit is echt een aanrader voor mensen die nog in woningen wonen met enkelglas. Het isolerende folie heeft geen printje of kleurtje. Zo kan niemand zien dat je het op je ramen hebt zitten, maar profiteer je ondertussen wel van de voordelen die dit folie biedt.

Er zijn natuurlijk nog veel meer folie soorten voor de ramen van je huis of bedrijf verkrijgbaar. Mocht je het interressant vinden dan kun je altijd eens een kijkje nemen bij winkels die raamfolie verkopen.