Royalz Fusion
Image default
Woning en Tuin

Wat maakt een plantenwand buiten zo mooi?

Ongetwijfeld heb je ze wel eens gezien in jouw buurt of in de directe omgeving: een plantenwand buiten. Een plantenwand voor buiten is namelijk een behoorlijke hype op dit moment. ‘Hype’ is wellicht niet de juiste term, want te verwachten valt dat een plantenwand voor buiten een blijvertje wordt. Plantenwanden, die ook binnen gebruikt kunnen worden, hebben namelijk enkele aantrekkelijke kenmerken en voordelen. Welke zijn dat? Wat maakt een plantenwand gebruiken zo mooi?

 

Een visueel unieke ervaring

Een van de grootste voordelen van een plantenwand aan de achtergevel (of voorgevel) is de unieke visuele ervaring die een plantenwand oplevert. Een plantenwand ziet er onbeschrijfelijk fraai uit en geeft direct een lekker natuurlijk en ontspannen gevoel als je ernaar kijkt. Dat komt door de kleurenpracht, de variatie en idyllische bloemen die je ziet. Natuurlijk is de mate van kleuren en afwisseling iets wat je zelf kunt bepalen. Je kunt ook kiezen voor een iets rustiger ogende plantenwand door voor één type planten of bloemen te gaan.

 

Weinig ruimte benodigd

Een tweede pluspunt van een buitenplantenwand is het feit dat deze weinig ruimte in beslag neemt. De planten worden tegen de buitenmuur geplaatst en nemen in de lengte vaak niet meer dan 30 tot 50 centimeter in beslag. Zo blijft er voldoende ruimte over voor een comfortabel tuinterras, tuinspeelgoed voor de kinderen en soortgelijke zaken.

 

Een betere akoestiek

Kies je voor een plantenwand, dan is naast de natuurpracht en de beperkte ruimte ook de betere akoestiek een interessant voordeel. Planten staan erom bekend dat ze omgevingsgeluiden dempen. Hangen de planten buiten, dan heb je daar binnen in akoestisch opzicht profijt van.

 

Voordelig en goed betaalbaar

Een plantenwand die je in de voor- of achtertuin samenstelt, kun je zo gevarieerd en duur maken als je zelf wilt. Kies je voor voordelige planten, dan is een plantenwand een goedkope manier om de tuin op te fleuren. Het is maar net wat jouw wensen zijn: er is voldoende mogelijk!