Royalz Fusion
Image default
Dienstverlening

Wat kun je worden na het afronden van de HBO opleiding Elektrotechniek?

De opleiding HBO Elektrotechniek duurt vier jaar. Tijdens deze opleiding word je opgeleid tot professional binnen de elektrotechniek. Na het afronden van de opleiding kun je aardig veel kanten op. Zo kun je bijvoorbeeld gelijk aan de slag in het werkgebied, maar je kunt er ook voor kiezen om door te studeren aan de universiteit. Ook heb je na het afronden van deze opleiding de mogelijkheid om je eigen bedrijf te starten. Je kunt een bedrijf starten als elektricien Amsterdam of in een andere stad in Nederland. Doordat de opleiding zelf redelijk breed is kun je ook solliciteren voor verschillende functies. Zo bijvoorbeeld als elektrotechnisch ontwerper.

Aan de slag als elektrotechnisch ontwerper

Iets waar veel mensen na het afronden van de HBO opleiding Elektrotechniek voor kiezen, is een baan als elektrotechnisch ontwerper. Tijdens de vierjarige opleiding word je onder andere opgeleid tot ontwerper. Als elektrotechnisch ontwerper ben je bezig met het tekenen en ontwerpen van verschillende elektrotechnische installaties. Hierbij gebruik je bepaalde programma’s op de computer. Het fijne aan dit beroep is dat je niet daadwerkelijk met elektriciteit bezig bent, maar dat je meer vanaf kantoor werkt. Wel kan het zo af en toe nodig zijn om langs te gaan op locatie, maar het meeste werk zal vanaf kantoor zijn. Als je op zoek bent naar een kantoorbaan is dit ideaal.

Een eigen bedrijf starten

Naast het feit dat je bij een bestaand bedrijf in dienst kunt gaan, kun je er na het afronden van de HBO Elektrotechniek opleiding ook voor kiezen om zelf een bedrijf te starten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een eigen bedrijf als elektriciën, waarbij je andere mensen in dienst neemt. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een eigen bedrijf op te starten als freelancer. Dan hoef je vaak ook geen rekening te houden met het werven van werknemers, omdat je zelfstandig te werk gaat. Het fijne hieraan is dat je compleet zelfstandig bent en zelf zorgt voor voldoende werk.