Royalz Fusion
Image default
Dienstverlening

Makelaar Kampen

Bent u van plan om in de nabije toekomst panden aan te kopen en deze vervolgens te verhuren? Dat is natuurlijk leuk, want het is een ideale manier om geld te verdienen op een passieve manier. Als u echter panden gaat verhuren, dan is het wel aan te raden om gebruik te maken van een makelaar. Er komen namelijk veel administratieve zaken bij kijken. In dit artikel gaan wij daar wat dieper op in, zodat u er een goed beeld van krijgt als het gaat om wat ze voor u kunnen betekenen.

 

Huurcontract opstellen

Het huurcontract is het fundament van het verhuur van woningen. Zonder huurcontract heeft u als verhuurder namelijk geen poot om op te staan bij eventuele problemen. Als het huurcontract is ondertekend, is dat gelukkig wel het geval. Dan moeten beide partijen zich namelijk aan dit huurcontract houden. Een huurcontract moet echter wel juridisch dichtgetimmerd zijn. Daar kan een makelaar Kampen u dan gelukkig mee helpen. Deze kan een juridisch dichtgetimmerd contract opstellen, zodat problemen in de toekomst niet voor zullen komen.

 

Bezichtigingen met de makelaar

Er komen natuurlijk veel bezichtigingen voor als het gaat om het verhuur van panden. Om de zoveel tijd gaat een huurder namelijk weer weg en dan moet er weer een nieuwe komen. Daarom moeten er dus ook veel bezichtigingen worden gepland en uitgevoerd. Ook daarbij kan een makelaar een belangrijke rol spelen. Deze kan namelijk deze bezichtigingen uitvoeren en het beheer voor u uit handen nemen. Een makelaar kan namelijk op een goede manier appartementen, kamers en studio’s aanprijzen, zodat ze sneller in de verhuur gaan.

 

Klachtenbehandeling

Uiteraard bent u als verhuurder ook verantwoordelijk voor mogelijke problemen die ontstaan bij de huur. Natuurlijk niet voor alles, maar wel de fundamenten. Mocht er bijvoorbeeld sprake zijn van een lekkage, dan bent u verplicht om dat op te lossen. Zo ook met andere problemen als bijvoorbeeld geluidsoverlast en dergelijke. Ook daar kan de makelaar Kampen een belangwekkende rol bij spelen. Dus ook daaromtrent kan het aan te raden zijn om een makelaar Kampen in te huren.