Royalz Fusion
Image default
Bedrijven

Ingenieursbureau Maters en De Koning heeft een vestiging in Rotterdam en Roosendaal

Ingenieurs zijn er in veel verschillende soorten. Er zijn bijvoorbeeld ingenieurs die zich richten op de bouw, maar er zijn ook ingenieurs die zich bijvoorbeeld richten op de wetenschap. 1 ding hebben ze wel gemeen en dat is dat ze allemaal technische tekeningen of technische onderzoeken en op een technische deskundigheid naar bepaalde oorzaken moeten kunnen kijken. Maters en De Koning is een ingenieursbureau in Rotterdam en Roosendaal en richten zich op projecten die meestal meer te maken hebben met waterbouwkunde en nautische voorzieningen daaromheen, stalen constructies van gebouwen of construeren stalen koel en vrieshallen. 

Wat doen ingenieurs nog meer?

Ingenieurs houden vooral de civiele techniek van de maatschappij in de gaten. De meeste opdrachten komen bijvoorbeeld van de overheid vandaan als het gaat om weg en waterbouw of van gemeente van dorpen en steden. 

Er zijn ook ingenieurs die zich meer richten op wetenschappelijke onderdelen, zo iemand word dan een bio-ingenieur genoemd. Er zijn super veel verschillende ingenieurs in de wereld. 

De meeste ingenieurs maken tekeningen en berekeningen op technisch gebied, maar tegenwoordig houden ingenieursbureaus zich ook wel bezig met het begeleiden en adviseren rondom het project. Wanneer een nieuw project gestart is, kunnen ze na het maken van de ontwerpen andere ingenieurs of bouwkundigen begeleiden en adviezen geven. 

Zijn ingenieurs belangrijk? 

Ingenieurs zijn zeker erg belangrijk in ons leven. Veel verschillende ingenieurs hebben te maken met het verbeteren en in de gaten houden van de mobiliteit en bereikbaarheid van de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een weg, hoe gaat deze gebouwd worden en hoe kunnen we dit het beste doen. Ook bij het maken van bruggen zijn ingenieurs nodig en bruggen zijn ook belangrijk in de maatschappij om zo de rivieren en meren over te komen met bijvoorbeeld vrachtwagens. 

Deze onderdelen zijn natuurlijk ook van belang voor de mensen in de maatschappij, zo kunnen ze zich altijd gemakkelijk verplaatsen.