Royalz Fusion
Image default
Beauty en verzorging

Wat maakt een hamamdoek onmisbaar?

Allereerst een beknopte uitleg over wat een hamamdoek is. Het is een plat geweven stof van 100% katoen, of de stof bestaat uit katoen gemengd met bamboevezel. Het is van oorsprong een traditionele lendendoek uit de historische hamam-traditie. De Turkse hamam stof wordt al generaties lang traditioneel handgeweven door lokale dorpelingen.

De productie ervan vindt hoofdzakelijk plaats in het zuidwesten van Turkije en is daar een bescheiden familietraditie die in ere wordt gehouden. Ze hebben een eigen kenmerkend patroon met hand afgewerkte kwastjes aan de franjes wat deze hamamdoeken zo kenmerkend maken. In onze webwinkel vindt u een ruime keuze uit vele hamamdoeken in diverse patronen die u kunt gebruiken voor verschillende doeleinden.

Makkelijk in gebruik

Het is een lichtgewicht doek die u makkelijk over mee naartoe kunt nemen. Ze zijn vele malen lichter dan gewone handdoeken en badjassen en voor gebruik in sauna’s is de hamamdoek de beste keus, dit omdat de stof bekend staat om zijn hoge water absorberende eigenschap. Naast het hoge absorptievermogen is de stof ook sneldrogend.

Dit is een pluspunt voor wanneer u zich in de zomer meerdere keren per dag afspoelt aan het strand of in het zwembad. Deze sneldrogende eigenschap zorgt voor een constant comfortabel gebruik. Een handdoek die te lang nat blijft krijgt last van bacteriegroei en gaat op den duur onfris ruiken.

Eenvoudig mee te nemen

Het voordeel is dat een hamamdoek makkelijk opvouwbaar is, zodat deze in elke tas, koffer of rugzak past. Daarom is een hamamdoek niet alleen geweldig voor strandliefhebbers, maar kan ook een schitterende aanvulling zijn voor wanneer u er een dagje op uit gaat. Voor die mensen heeft Xziir.nl een enorm assortiment van verschillende kleuren en designs om uit te kiezen.

Gaat u op reis met het vliegtuig dan zit uw koffer met een gewoon strandlaken snel aan zijn kilo’s en betaald u voor onnodig gewicht. Maar een zonvakantie betekent strand, surfen, kamperen of wandelen. Dan zijn hamamdoeken geweldige reishanddoeken, omdat ze veelzijdig zijn, weinig ruimte in beslag nemen en wegen bovendien lichter vergeleken met badstof handdoeken, gemiddeld zijn ze zo’n 300 gram.

Milieuvriendelijk natuurlijk product

Om de stof te wassen heeft u weinig water en wasmiddel nodig, waardoor ze makkelijk te reinigen is. Het is een 100% natuurlijk product wat niet vraagt om een lange wasbeurt en is daarom milieuvriendelijker dan de gewone badlakens. De sneldrogende stof is van hoge kwaliteit en zal door de natuurlijke vezel duurzamer zijn, zelfs na vaak wassen zal de kleur niet vervagen.

Een hamamdoek is niet alleen functioneel, maar ook decoratief. Door de vele kleuren patronen en ontwerpen, worden de doeken ook vaak toegepast als decoratie voor in huis. Door te kiezen voor deze doeken geeft u het interieur een totaal andere uitstraling. Bekleed uw fauteuils met extra kleuren en houdt ze tegelijkertijd schoon. En is het niet voor uzelf dan is het nog altijd een schitterend om er een cadeau te doen.

https://xziir.nl/nl/