Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Een mediator of advocaat

Tijdens een scheiding kan er tussen de twee gekozen worden. Beiden hebben dingen gemeen maar dat het ligt een beetje aan hoe beide partijen in de scheiding staan. Als je gaat scheiden kan dat zijn vanwege een kant die wilt scheiden of als beide kanten willen scheiden. Een mediator of advocaat hebben gemeen  dat ze een scheiding zo spoedig mogelijk kunnen voltooien zonder tegenslagen. Een mediator werkt voor beide kanten. Als beide partijen willen scheiden kan er er mediator worden ingeschakelt om alles te regelen. Als maar een partij wilt scheiden kan een advocaat worden ingeschakelt. Stel dat je dus in Delft wilt scheiden is het raadzaam om een mediator of advocaat uit Delft te regelen. Dit maakt het communiceren makkelijk omdat je snel afspraken kunt maken en snel naar elkaar toe kunt gaan. Kies dus voor een Mediator Delft of voor Advocaten delft.

Een advocaat zal de juridische afhandeling regelen. Bij een scheiding kan dit zeer complex zijn en zeker als beide partijen niet op goede voet staan met elkaar. Communicatie zal nu ook alleen via de advocaten gaan. De procedure kan ook vrij lang duren en de kosten kunnen hoog oplopen. Daarnaast spelen de kinderen ook een rol en moeten misschien ook in de rechtbank aan het woord. Dat is voor de kinderen ook een nare ervaring.

Een mediator is in dat geval een betere keuze aangezien dit een neutrale partij is. Het doel is om er samen uit te komen en dit komt de relatie wel ten goede. Het is ook voordeliger voor de portemonnee en soms worden de kosten vergoedt door de verzekeraar als je voor een mediator kiest. Daarnaast zal de periode ook een stuk meer ingekort kunnen worden als beide partijen het met elkaar eens zijn. Het is dus beter om te kiezen voor een mediator.

https://www.ebhlegal.nl/