Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Onderhoud aan uw sanitiair is belangrijk!

 

Om uw sanitiair goed werkend te houden, is het van essentieel belang dat u eens in de paar maanden het onderhoud verzorgt voor uw sanitiair. U kunt hier natuurlijk iemand voor inschakelen, maar het is ook zeker mogelijk om dit gewoon zelf uit te voeren. Hieronder leest u precies hoe u dit zelf doet aan de hand van een voorbeeld. Zo kunt u in de toekomst zelf het onderhoud aan uw sanitiair uitvoeren en hoeft u geen specialist in te schakelen.

Het onderhoud van een wastafel

Om uw sanitiair zo goed mogelijk te onderhouden is het van belang dat u uw saniair met regelmaat schoonmaakt en daardoor goed onderhoud. Niet alleen de buitenkant moet hierbij schoon worden gemaakt ook de afvoer van uw sanitair mag niet vergeten worden. In dit artikel gaan we in, op het onderhoud van de wastafel

De wastafel wordt dagelijks gebruikt en daarom is onderhoud eens in de één á twee maanden essentieel om verstoppingen te voorkomen. Door de sifon van de wastafel tijdens het onderhoud leeg te maken komt u al een heel eind. Om te beginnen zet u een emmer (of iets anders dat het water op kan vangen) onder de wastafel. Vervolgens draait u de sifon los. Let wel op dat er veel en vooral vies water vrij kan komen, dus trek oude kleren aan wanneer u dit gaat doen. Wanneer het sifon los is gedraaid kunt u het sifon vervolgens schoon gaan maken met een borstel. Het is belangrijk dat u de randen van het sifon goed mee pakt. Draai het sifon vervolgens weer dicht en doe dit om de paar maanden voor een optimaal effect. Zo heeft u voortaan geen last meer van verstoppingen en kunt u het water probleemloos weg spoelen.