Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Computer spelletjes en kinderen

Bij veel ouders hoor je dat de kinderen liever op de telefoontjes of tablets aan het spelen zijn. Buitenspelen doen ze zelden of nooit. De buitenlucht en de ontdekkingen en ervaringen zijn wel gezond voor de jonge geest. Maar hoe kunnen we de jeugd motiveren om toch naar buiten te gaan en de wereld in het echt te ontdekken? Het moet in ieder geval leuk zijn, actie hebben en ze een voldaan gevoel geven? Wellicht is vissen dan een goed alternatief. Het vissen op voorn, brasem en bliek kan mits goed voorbereidt kan dit veel actie opleveren en de jeugd lekker bezighouden. Deze blog geeft enkele tips om de dag tot een succes te maken.

 

De start van een goede vissessie

Uiteraard moet je een vishengel kopen om vis te kunnen vangen. De jeugd houdt over het algemeen van techniek, dus zullen snel voor vishengel met een vismolen gaan. Voor de wat oudere jeugd is dit best mogelijk, maar voor de jongere vissers onder de 8 jaar adviseren we om te starten met een vaste hengel. 

Naast de hengel adviseren om te kijken naar lokvoer en (imitatie) maden. Met het lokvoer kan je veel vis naar je stek toetrekken, waardoor de aanbeten blijven volgen. Dat is de nodige actie, die de jeugdige visser natuurlijk zoekt. Het lokvoer kan je thuis al wat nat maken, zodat je er ballen van kunt maken. Deze ballen moeten wel bijna droog aanvoelen. Hierdoor zal de bal snel uit elkaar vallen en de geur en smaakdeeltjes in het water loslaten. Dit zal dan snel opgepakt kunnen worden door de vissen. Bij aankomst op de beoogde stek is starten met het maken van een voerplek de eerste actie. Gooi hiervoor een bal of 4 tot 5 die je makkelijk in je hand kunt maken. Mocht het voer te droog zijn, dan kan je wat slootwater gebruiken om het weer nat te maken. Dan kan het voer het werk doen, als de rest van de spullen worden opgetuigd. Maak deze voerplek in de buurt van riet, plompenbladen of stukken met waterplanten. Vis hangt hier graag rond, omdat er vaak natuurlijk voer te verwachten is. Gedurende de visdag kan je steeds een of 2 kleine ballen bijvoeren als de aanbeten minder worden. Vaak duurt het niet lang of de eerste voorns zijn de pineut. Wat later kan je ook grotere vissen gaan verwachten, zoals brasem. Deze geven een leuke sport en zijn zowel met een hengel met vismolen of vaste hengel te vangen.

 

https://www.sportvisgigant.nl/