Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Den Haag: drie veelvoorkomende verhuismotieven

Den Haag: drie veelvoorkomende verhuismotieven

Het kopen van je eigen huis is de wens van vrijwel elke Nederlander. Een van de populairste maar tegelijkertijd ook duurste vorm van investering. Daarom is het van belang om voordat je officieel een woning koopt, je er van bewust bent dat het de plek is waar je voor het grootste gedeelte van je leven blijft wonen. Toch komt het in Den Haag vaak genoeg voor dat huishoudens vroegtijdig  tot het besluit komen om te verhuizen. Een huis verkopen Den Haag is voor de meeste mensen een moeilijke beslissingen. Maar de redenen achter de beslissing zijn volkomen begrijpelijk.

Drukte

Den Haag  is een drukke stad. Het behoort tot de steden met de meeste inwoners van Nederland. Om precies te zijn staat het met ruim 537.833 inwoners op de derde plek. Hoe ouder men wordt, hoe meer rust er nodig is. Sommige mensen zijn al vanaf hun 50e levensjaar aan een rustige omgeving toe. Dat is in veel gevallen dan ook de reden dat zij Den Haag ruilen voor een dorp of stad met minder drukte.

 

Hoge prijzen

Door het groot aantal inwoners is het leven in de Haagse stad duurder dan in andere steden. Voor een woning, parkeerkosten en leefkosten zitten relatief hoge kosten verbonden. Dat is de drempel waardoor een hoop woningeigenaren overgaan tot verkopen eigen woning.

 

Baan

Er zijn ook huishoudens waarbij de drukte van de stad of de hoge prijzen geen rol speelt in de overweging om te verhuizen. Veel mensen voelen zich bijna gedwongen om op zoek te gaan naar een nieuw huis in een andere stad. Dat heeft vaak carrière gerelateerde oorzaken. Als men betere baankansen ziet maar daarvoor moet verhuizen, dan gebeurt dat meestal ook.

 

Woningeigenaren in Den Haag verhuizen naar een andere stad of dorp omdat de meeste van hen toe zijn aan een rustige omgeving, goedkoper willen leven of omdat zij elders een betere baan aangeboden hebben gekregen.

https://www.economy.nl/