Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Drie zware beroepen waarbij ongewenst gedrag het vaakst voorkomt

Drie zware beroepen waarbij ongewenst gedrag het vaakst voorkomt

Bij de meeste banen ben in je regelmatig in contact met andere mensen. Normaalgesproken gaat dit altijd zoals het hoort op een professionele en normale manier. Het respect komt dan van beide kanten. Toch zijn er helaas ook beroepen waarbij het personeel geregeld te maken krijgt met mensen die geweldloos communiceren lastig vinden. In welke beroepen heeft men het meest te maken met agressief gedrag van anderen?

 

Zorgmedewerker

Werken als zorgmedewerker kan veel voldoening geven. Je verricht werkzaamheden waar veel mensen dankbaar voor zijn. Toch behoort het tot één van de zwaarte beroepen die er zijn. Vooral als je zorg verleent aan ouderen met bijvoorbeeld dementie. Grensoverschrijdend gedrag in de zorg komt bijna dagelijks voor in dat soort instellingen.

 

Docent

Of je nou les geeft op de basisschool de middelbare school, er zijn altijd wel leerlingen die het moeilijk vinden om zich aan de regels te houden. Soms uiten de leerlingen zich zelfs zonder duidelijke reden in heftige woede-uitbarstingen. Als docent moet je heel sterk in je schoenen staan om dat soort vervelende momenten onder controle te krijgen.

 

Politie

Het zal je vast niet verrassen dat ook in dit beroep medewerkers te maken krijgen met agressieve mensen. Het is namelijk hun werk om mensen te arresteren die zich niet op een maatschappelijk gewenste manier gedragen. Toch hebben ook zij het erg zwaar. Soms gedragen verdachten zich bijvoorbeeld zodanig agressief dat het bepaalde agenten de rest van hun leven bijblijft.

 

Tijdens het werk communiceert vrijwel iedereen met andere mensen. Hoewel dat in de meeste vakgebieden goed gaat, zijn er helaas ook beroepen waarin dat er minder rooskleurig uit ziet. Zo hebben medewerkers in de zorg, docenten en politieagenten regelmatig te maken met agressief gedrag van anderen. 

https://www.zelfsterk.nl/