Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Dit moet u weten over de klimaatcrisis!

 

Het is bijna onmogelijk dat u nog nooit van de klimaatcrisis heeft gehoord. Dat is ook logisch, want volgens experts kan het grote gevolgen hebben. Denk hierbij aan overstromingen, hittegolven en andere natuurrampen. Het is dus van belang dat we er iets aan doen.

 

Wat houdt de klimaatcrisis eigenlijk in

Door opwarming van de aarde, verandert het klimaat en dus de omstandigheden. De ijskappen smelten, wat resulteert in overstromingen. Door overtollig water, kan er ook meer verdampen en dus regent het meer. Ook zitten er talloze oude virussen en bacteriën vast in het ijs, die vrijkomen door de opwarming van de aarde. Dit draagt allemaal bij aan de klimaatverandering en is dus erg gevaarlijk voor mensen, dieren en planten. 

 

Dat de aarde opwarmt, komt door broeikasgassenen. Dit wordt ook wel het versterkte broeikaseffect genoemd. Hoe meer gassen in de atmosfeer, hoe meer de lucht en dus de aarde opwarmt. De gassen kunnen onze atmosfeer niet uit en blijven dus in de lucht rond de aarde hangen. Dit is een normaal fenomeen, zonder deze gassen zouden wij niet op aarde kunnen leven door de lage temperatuur. 

De grootste boosdoener is koolstofdioxide, dit komt vrij bij de verbranding van fossiele brandstoffen. Die gebruiken voor de auto, verwarming, fornuis noem het maar op. 

Daarnaast is ontbossing de tweede boosdoener. Planten nemen deze koolstofdioxide weer op, waardoor er minder in de lucht blijft. Als laatst is het fokken van vee, zij produceren het broeikasgas methaan. 

 

Hoe lossen we dit op?

Overstappen op een andere bron van energie. Bijvoorbeeld elektrische auto’s, verwarmen op groene energie, zoals windenergie, kernenergie of goedkope zonnepanelen. In het begin is dit een hele investering, ze zijn in verhouding best aan de prijzige kant. Op de lange termijn, is het een besparing. De zon is jouw energie! Dus ga snel zonnepanelen kopen!

http://economy.nl