Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Beste tips voor last minute op vakantie

Het is inmiddels al weer augustus 2021 en corona is nog steeds een grote factor in ons leven. Zeker als het gaat om vakantie. Veel mensen hebben maanden gewacht met boeken vanwege de tweede golf in december tot mei. Nu is het allemaal wat rustiger en kunnen we met een bijna gerust hart op vakantie. De meeste zijn al volledig gevaccineerd, andere komen het buitenland binnen met een PCR-test of antigeentest. De mondkapjesplicht geldt nog maar op een aantal plekken, maar verder kunnen we weer genieten. 

Het was een lastig jaar, een tweede en langere lockdown met maar weinig uitgangspunten. Nu het weer eindelijk kan, graast iedereen op de goedkoopste last minutes en dat is zeker een klus. De mooiste hotels zijn al volgeboekt of zijn peper duur. Hotels die afgelegen liggen of geen zwembad hebben of met minder mooie kamers blijven over. Dus hoe scoor je nou die goedkope, mooie vakantie? 

 

Alerts

Op de meeste vakantie websites, zoals tui of corendon, kan je alerts instellen. Je krijgt een melding wanneer de prijs daalt of wanneer er een kamer vrijkomt. Dit is zeker handig voor wanneer je al dagen aan het zoeken bent, maar steeds op te dure of uitverkochte vakanties stuit. 

 

Vliegvelden

Ook is het handig om niet alleen te filteren op vliegvelden bij jou in de buurt. Klik ook Maastricht, Groningen, Düsseldorf en Brussel aan als je in Zuid-holland woont. Het is niet al te lang rijden en kan je honderden euro’s schelen. Je kan altijd aan een vriend of familielid vragen of ze je willen brengen, om parkeerkosten te vermijden. Ook kun je bij sommige vliegvelden gratis parkeren. 

 

Niet te specifiek

Als je een goede last minute wil vinden, kan je meestal niet te kieskeurig zijn. Natuurlijk moet je tevreden zijn met je vakantie, maar een paar dagen minder of een ander goed vakantieland, hoeft niet uit te maken. Kies voor een reis naar griekenland, ookal had je liever op vakantie naar spanje gewild, als het leuk lijkt, maakt het land niet uit!

http://vakantiearena.nl