Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Drie grote oorzaken van faillissementen

Drie grote oorzaken van faillissementen

Nederland telt in totaal 1.9 miljoen bedrijven.  Daarvan gaan er ruim 5.000 ondernemingen jaarlijks failliet. En 150.000 sluiten de deuren op andere wijze. Dat betekent dus dat ongeveer 7,5% van de bedrijven in Nederland jaarlijks hun activiteiten niet kunnen voortzetten. Ben je van plan om binnenkort je eigen onderneming te starten? En wil je graag weten wat de grootste redenen zijn van faillissementen? Lees dan verder.

Hoge schulden

De grootste fout die een startende ondernemer kan doen door met een grote bedragen te gaan lenen van derde partijen zonder vooraf de zekerheid te hebben of de onderneming wel in staat zal zijn het te kunnen terug te betalen. Als de omzet structureel niet hoog genoeg is om aan de verplichtingen van de schuldeisers te voldoen, dan sluiten de deuren sneller dan je verwacht.

 

Een lage winstmarge

Het komt natuurlijk ook geregeld voor dat bedrijven wel in staat zijn om hun schulden af  te lossen, maar de nettowinst dat daarna overblijft niet voldoende. In veel gevallen vinden bedrijfseigenaren het dan ook niet waard om een onderneming te runnen voor een lage winstmarge waardoor zij er mee stoppen.

 

Diefstal

Er gaan ook een hoop ondernemingen failliet door oplichterij. Bij een gebrek aan security management komt het vaak voor dat criminelen er op sluwe manieren voor zorgen dat ondernemingen hun kapitalen overmaakt.

Er zijn veel factoren die tot faillissementen kunnen leiden bij bedrijven. Te hoge schulden en lage winsten zijn de meest voorkomende oorzaken. Maar als starter dien je er ook rekening mee te houden dat de digitale veiligheid van jouw onderneming goed beschermd moet zijn om oplichtingen te voorkomen.

https://www.rootsec.nl/