Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Een instrument leren bespelen? Kies voor de piano!

Vrijwel iedereen heeft wel eens plaats genomen achter een piano en een beetje gepingeld. Toch is het best lastig om nog een fatsoenlijk riedeltje te kunnen spelen op de piano. Het lijkt gemakkelijk maar het vergt toch enige kennis om een redelijke melodie te kunnen spelen. Zou je wel graag piano willen leren spelen? Pianolessen in Enschede volgen maakt van jou een echte pianist! Waarom de keuze voor de piano?

{{externalimage}

Er zijn zo veel verschillende instrumenten, dus waarom zou je nou perse de keuze maken voor de piano? Het antwoord daarop is erg gemakkelijk. De piano bied zoveel mogelijkheden, dat je er alle kanten mee op kunt! Van klassiek tot pop, en van jong tot oud: voor iedereen is er wel een leuk genre te vinden om te spelen op de piano. Daarnaast kun je de piano zowel als solo als begeleiden gebruiken. Speel je liever in je eentje? Geen probleem, het geluid van een piano klinkt erg mooi op zichzelf. Maar ook wanneer je liever in een band speelt kan het geluid van de piano prachtig klinken als begeleiding.

Zeker weten dat piano spelen iets voor jou is?

Het is natuurlijk zonde om te beginnen met pianoles, om er na 2 a 3 lessen achter te komen dat het toch niet echt jouw ding is. Het is daarom zeker een aanrader om vooraf eerst een proefles te volgen. Tijdens de proefles maak je kennis met de piano en de mogelijkheden. Je kunt hierbij kiezen uit een proefles voor volwassenen, kinderen maar ook privé pianoles is mogelijk. Toch maar geen piano?

Lijkt piano je toch niet zo leuk om te leren? Dan kun je natuurlijk nog kiezen uit tal van andere instrumenten! Denk eens aan de gitaar, het drumstel of de viool! Deze instrumenten zijn ook minstens zo leuk om lessen in te volgen.

https://www.kaliberkunstenschool.nl/cursusaanbod/muziek-instrumenten/toetsinstrumenten/pianoles