Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

EHBO op jonge leeftijd

Het kunnen uitoefenen van directe verpleging kan in veel situaties goed te pas komen. Daarom zijn er steeds meer mensen die een EHBO cursus doen, om zo mensen van dienst te kunnen zijn. Op jonge leeftijd worden kinderen al bewust gemaakt van EHBO, scholen kiezen ervoor om EHBO cursussen te geven zodat de kinderen al weten wat zij moeten doen in een dergelijke situatie. Zo kunnen er tijdens het buitenspelen veel dingen gebeuren. Door de kinderen alvast de methodes aan te leren kunnen zij hun vriendjes direct helpen, door bijvoorbeeld een ambulance te bellen of snel de wond kunnen verzorgen. Ook leren zij tijdens de cursus om slachtoffers in een bepaalde houding te leggen zoals de stabiele zijligging.

Maar niet alleen is EHBO buitenshuis nodig, het komt ook vaak binnenshuis voor. Mensen hebben vaak scherpe voorwerpen of andere voorwerpen die schade aan kunnen brengen in hun huis liggen. Het is daarom ook zeer belangrijk dat u zelf op dat soort momenten kunt ingrijpen zodat de situatie meteen verbeterd. Zorg dus altijd dat er een verbanddoos aanwezig is en dat deze goed is gevuld. Geef kinderen ook hun eigen verband doos zodat zij weten hoe zij dit kunnen gebruiken, een kinderverbanddoos is handig eerste hulp koffertje waar de nodige basis hulpmiddelen in zitten. Er zijn ook kinderverbanddozen die voldoen aan de richtlijnen van het oranje kruis.

Het voorkomen van een ongeluk is beter dan het verzorgen, wees daarom alert en goed voorbereid op verschillende situaties. Zo is een schuimblusser altijd handig om in huis te hebben. Deze schuimblusser is in spray vorm en kan brandjes snel blussen. Het is zeker handig om dit in de keuken te hebben staan, deze spray is 600ml, dat betekend dat u geen grote brandblusser in de keuken hoeft te hebben. Een blusdeken in de keuken hangen kan ook veel problemen snel verhelpen. Dit deken is brandbestendig en blust snel kleine brandjes.

https://www.schoens-safety.nl/