Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Hout printen?

Er zijn veel mogelijkheden met een 3d printer, een 3d printer is tegenwoordig ook voor particulier gebruik. Doordat particulieren nu ook toegang hebben tot deze techniek is het ook mogelijk om thuis gewoon kleine voorwerpen te laten printen. Denk hierbij aan poppetjes of andere kleine voorwerpen. Zo kan er ook speelgoed gemaakt worden, verschillende designs van speelgoed en andere voorwerpen staan op internet, deze kunt u vaak gratis downloaden.

Een 3d printer gebruikt niet als een normale printer inkt, een 3d printer gebruikt een vaste materie die de machine kan smelten om de materie in juiste vorm te krijgen. Er zijn verschillende materialen, één die er echt uit springt is het zogeheten Wood materiaal. Dit materiaal ziet eruit en ruikt zelfs naar hout. Zo kunt u beeldjes creëren die lijken op hout. Vaak wordt dit materiaal op een niet al te hete temperatuur gecreëerd. Verder zijn sommige materialen van de categorie hout vaak bio afbreekbaar, waardoor dit een erg duurzame materie is. Ook smelt dit materiaal op ongeveer 150 graden Celsius. Wood materiaal is heeft verschillende samenstellingen, het is vaak 70% PLA, een plastic en 30% houtvezels, mede daardoor is het mogelijk om een hout geur te realiseren. Wel moet u geduld hebben, 3d printen is een tijdrovende bezigheid.

Bent u op zoek naar benodigdheden voor uw 3d printer is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de website van 3dfilament.supplies.nl deze website heeft allerlei soorten materiaal voor in de 3d printer. Naast veel verschillende kleuren en soorten plastic is het dus ook mogelijk om met metalen te printen, zo is het mogelijk om bijvoorbeeld te printen met brons of koper. Ook is het mogelijk om nylon, glas en carbon te printen, de keuzes en mogelijkheden zijn eindeloos. Daarom is een 3d printer een leuke investering, het is wellicht mogelijk om in de toekomst zelfs voedsel te laten printen.

http://www.3dfilament.supplies