Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Grootste loterijen ter wereld

Over de hele wereld heb je loterijen. Loterijen doen het zo goed omdat de meeste mensen wel van een gokje wagen. Je weet het maar nooit, de winkansen liggen niet super hoog, maar stel dat je de hoofdprijs wint! Je bent in een klap miljonair en hoeft nooit meer te werken. Je kunt lekker op vakantie gaan en mooie spullen kopen. Bijna iedereen wil dit wel natuurlijk.

De loterijen verschillen wel van grootte. Dit ligt meestal aan hoeveel inwoners het land heeft. Bijvoorbeeld: vergelijk loterij Eurojackpot met de Staatsloterij, dan zit er een groot verschil tussen de jackpots die worden uitgekeerd. Dit is niet zo gek, de Staatsloterij is voor alle bewoners van Nederland terwijl de eurojackpot voor alle Europese inwoners is.

De Verenigde Staten hebben een stuk meer inwoners. Dit zie je ook aan de geldprijzen van de grootste loterijen daar. Powerball is een Amerikaanse loterij die verdeeld is over 45 loterijen die een gezamenlijke jackpot beheren.  Het  voordeel van de loterij is dat je als Nederlander ook deel kunt nemen. Een lot kost 12,75 euro. Let wel goed op waar je een lot aanschaft aangezien er veel oplichters op het internet actief zijn.

De Powerball is zo groot dat er een recordbedrag was gevallen van 1,5 miljard dollar! Een gigantisch bedrag, wat na belastingen op 900 miljoen dollar was geëindigd.

Een andere grote loterij in Amerika is de Mega Millions Loterij. De jackpot ligt daar minimaal op 15 miljoen dollar voor belasting. De populariteit van deze loterij komt door de winkans die 1 op 15 is. De stand van de jackpot ligt momenteel op 640 miljoen dollar. Of deze prijs gaat vallen is niet bekend, maar je weet het nooit.

De grootste en oudste loterij ter wereld is de Spaanse kerstloterij. De hoofdprijs was 2,2 miljard euro dat een Spaanse speler heeft gekregen, terwijl die Spanjaard voor 70 euro aan loten had gekocht.

https://www.vergelijkloterij.nl/