Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

De ondergrond bij tennis

Tennis is een van de weinige sporten waarbij er veel verschillende ondergronden zijn waar op gespeeld wordt. Elke ondergrond heeft plus- en minpunten. In dit artikel zullen de meest voorkomende ondergronden worden besproken.

Gravel is misschien wel de meest bekende soort ondergrond bij tennis. Bij de meeste tennisclubs kom je deze ondergrond ook tegen. Dit komt omdat het relatief goedkoop is en fijn is om op te spelen. Het heeft wel veel onderhoud nodig  en heeft een kort speelseizoen omdat je er met slechtere weersomstandigheden niet op kunt spelen. Als het bijvoorbeeld te koud is wordt de baan te hard waardoor de ballen heel hoog stuiteren. Als je k swiss schoenen wilt kopen, let dan op welke kleur je kiest. Witte schoenen worden wel vrij snel oranje door het gravel. Canada Tenn is een wat minder bekende ondergrond maar lijkt heel erg op gravel. Het heeft een grijs en groene kleur maar kan beter tegen natheid. Als het geregend heeft is de baan sneller droog dan op gravelbanen.

Hardcourt is een harde ondergrond op basis van beton en asfalt. Er zit ook soort rubbere laag overheen. Het voordeel van deze baan is dat je er het hele jaar op kunt spelen en heeft weinig onderhoud nodig. Daarnaast is het goedkoop in aanschaf.De banen zijn wel heel snel dus als beginner kan het een lastige ondergrond zijn. Je kunt er ook niet echt op glijden als dat bij jouw speelstijl hoort. Bij het tennisracket kopen hoef je niet per se te kijken wat voor racket bij de baan hoort. Een tennisracket kun je bij elke ondergrond gebruiken. Kunstgras banen worden door tennisclubs ook vaak gebruikt. Zo een baan bestaat uit kunststofvezels waar zand tussen is gestrooid. Je kunt er het hele jaar op spelen maar als het echt heel koud is wordt de baan te hard. Ook met sneeuw kun je er beter niet op spelen vanwege de slijtage en omdat er bijna niet gespeeld kan worden.

https://www.kctennis.nl/