Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Het belang van de juiste printers

Als je voedingsmiddelen produceert moet je met veel dingen rekening houden. Je moet denken aan hygiëne, want je wilt natuurlijk niet dat iemand ziek wordt door je producten. Hiernaast moet je denken aan de snelheid van de productie. Eten heeft namelijk een beperkte houdbaarheid en daarom wil je dat het zo snelmogelijk bij de consument terecht komt. Alles moet dus zorgvuldig en efficiënt geproduceerd worden. De gevolgen kunnen reusachtig zijn als er iets mis is met producten zoals bij het fipromil schandaal. Om problemen hiermee te voorkomen worden producten gecodeerd. Door juist te coderen weet je dus dat het goed gaat. Het is nog niet zo lang geleden dat het fout ging bij een product in de Nederlandse supermarkt. Het gevolg hiervan was dat alle producten moesten worden teruggeroepen en dit kost de producent en de supermarkt heel veel geld.

Het printen van zo’n code gebeurt niet met een huis-tuin-en-keuken printer. Je hebt hier speciale printers voor nodig. Deze printers zijn efficiënt, effectief en ongelofelijk nauwkeurig. Er zijn heel veel printers zoals de dod printer. Elk systeem heeft zijn eigen doeleinden en is geschikt voor andere producten en codes. Bijvoorbeeld de hot foil printer is goed te betalen, erg betrouwbaar en snel. Hij is makkelijk te bedienen en werkt op allerlei soorten materialen. Hij kan printen op karton, papier, leer, hout en textiel. De inkt is krasbestendig en kan heel veel aan. 

Het is moeilijk om te bepalen wat nou precies bij jou bedrijf past. Je moet bij een specialist kijken wat de mogelijkheden zijn. Samen met hun kijk je naar de frequentie van je gebruik, de ondergrond, het doel van het etiket en waar het allemaal aan moet voldoen. Op deze manier wordt bepaald welke printer het beste bij jou past en zorg jij ervoor dat de systemen binnen jouw bedrijf weer efficiënt zijn.

http://www.kba-metronic.com/nl/