Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Het oedeem ziekte en de behandeling

Oedeem (Grieks voor zwelling) maar ook wel vocht ophoping genoemd is een bloed ziekte wat voorkomt bij volwassen mensen en dit zijn meestal ouderen. Door middel van een slechte bloedsomloop blijft er vocht vastzitten in de ledenmaten. Meestal in de hand en armen en dit wordt dan ook de oedeem arm genoemd.

Vochtophoping kan vaak onschuldig zijn en is best wel normaal in het dagelijks leven. Het is dan ook makkelijk te behandelen als het gaat om kleine hoeveelheden. Met plaspillen zorgt de hulpmiddel ervoor dat de vocht wordt uitgestoten. Maar als het om grote hoeveelheden gaat is er meestal sprake van een hartziekte en vanaf moment is het een ernstige aandoening wat goed en consistent behandeld moet worden.

Wanneer men geconstateerd is met deze ziekte ligt het probleem vaak aan de rechterkant van je hart. De pompkracht is onvoldoende waardoor het bloed vocht achterlaat in het uiteinde van de bloedstroming, dit zijn dus je armen en benen. De oorzaak kan ook een verstopte ader zijn waardoor het vocht op een bepaalde plek zich opstapelt tot een zwelling.

Oedeem komt vaak voor bij oude vrouwen en dat is je misschien wel eens opgevallen. Dit omdat de behandeling van deze ziekte wordt geremd met bepaalde kousen, zoals een armkous. Deze kousen stabiliseren door middel van compressie de bloedomloop waardoor de vocht toch zijn terugweg kan vinden naar de blaas zodat dit kan worden uitgestoten. Verder zijn er ook andere verschillende soorten behandelingen zoals massages of een hulpmiddel. Vooral massages werken goed tegen deze ziekte. Dit kan je laten doen door de fysiotherapeut maar moet wel consistent gedaan worden en niet iedereen kan dat dus betalen. De kousen zijn in verschillende vormen verkrijgbaar en meestal kijkt de huisarts welke het meest geschikt is voor de juiste persoon. Nadat de huisarts je de geschikte kous heeft toegewezen kan je deze online bestellen of in de winkel.

https://www.lymphedivas.eu/