Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Hoe de gemeente helpt bij schulden

Op televisie is het een populair onderwerp. Van programma’s op RTL zoals ‘een dubbeltje op zijn kant’ tot documentaires op de nationale publieke omroep, schuldeisers en mensen in hoge schulden blijft een spraakmakend onderwerp. Hoe vermakelijk deze programma’s ook voor de kijker zijn, voor de persoon die in deze situatie van torenhoge schulden zit, is het geen pretje. Gelukkig zijn er mensen die deze mensen helpen.

Voor mensen die diep in de schulden zitten, zijn er mensen die werken bij gemeente. Deze mensen zijn schuldhulpverleners. Hun taak is simpel gezegd de in schulden verzonken mensen te ondersteunen. Dit doen zij door het verhaal aan te horen, een plan op te stellen van hoe er terugbetaald kan worden en diegene te leren hoe in de toekomst de situatie voorkomen kan worden. De eerste taak is vooral zodat de burger zich gehoord en weet dat de schuldhulpverlener aan zijn kant staat. Ook kan het heel helpend zijn voor de schuldhulpverlener om elk detail te weten, omdat dit kan helpen in de volgende taak, namelijk het opstellen van een terugbetaalplan. Hierbij kijkt de schuldhulpverlener naar wat de momentele uitgaven zijn van de persoon en waar op bespaard kan worden, waardoor er geld overblijft om een gedeelte van de schulden af te lossen. Door zo’n plan langdurig in te zetten, kan een groot gedeelte van de schuld al worden afgelost. De laatste taak is het voorkomen dat deze situatie zich nog een keer voordoet. Door iemand te leren hoe hij of zij beter met geld om kan gaan, zal diegene in de toekomst niet snel meer in de schulden raken en kan diegene de huidige schulden blijven afbetalen.

Op het moment staan er veel schuldhulpverlener vacature open, dus als u geïnteresseerd bent en een relevante opleiding heeft gedaan, solliciteer dan meteen bij een gemeente bij u in de buurt!

https://professionalpartners.nl/vacatures/