Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Houd de inbrekers tegen met de juiste beveiliging

Na maandenlang hebben gewacht is het zover: we gaan versoepelen! De mondkapjesplicht, de avondklok en meerdere lockdowns hebben het normale leven voor anderhalf jaar op zijn kop gezet. Na het verlossende woord lijkt het leven weer een stukje mooier. Toch hebben de versoepelingen ook een keerzijde.

Zo blijkt na onderzoek dat het aantal inbraken na de versoepelingen is toegenomen. Uit berekeningen van InbraakBarometer is te concluderen dat het aantal woninginbraken de afgelopen twee maanden ruim een derde is toegenomen. Zo gaven cijfers aan dat er tussen 31 mei en 6 juni ruim 351 is ingebroken, terwijl er tussen 12 en 18 april circa 258 keer is ingebroken.

Niet enkel in grote steden

Uiteraard gelden de versoepelingen voor het gehele land. Ondanks de inbraken vooral in grote steden plaatsvinden, merken ook kleinere steden en dorpen de toename van inbraken op. Ook de Nationale Politie laat van zich horen. Zo laat Sybren van der Velden weten dat de inbraken in het gehele land stijgen, maar de procentuele toename per locatie erg kunnen verschillen. “Soms met 5 procent, maar er zijn ook plekken met 25 tot 30 procent meer inbraken’, laat de projectleider weten.

Woning en weer als oorzaak

Ook blijkt dat de bewoners van huurwoningen vaker worden geconfronteerd met een inbraak dan de bewoners van een koopwoning. De verklaring zal volgens de Nationale Politie liggen door het minder goede hang- en sluitwerk bij de huurwoningen. Daarnaast wordt het momenteel mooier weer, waardoor veel mensen op pad gaan; een ideale situatie voor inbrekers.

Beveiliging op nummer één

Het mooie weer zal nog een tijd aanhouden, waardoor het verstandig is de deuren goed af te sluiten en mogelijk extra beveiliging te plaatsen. Een camerainstallatie is een bekende manier van beveiliging, waarbij inbrekers vaak afschrikken van het opnemende beeldmateriaal. Daarnaast is een alarmsysteem een ideale oplossing om de inbrekers af te schrikken. Zodra de bewoners de woning verlaten, kan het alarm geactiveerd worden. Zodra er een enkele beweging opgemerkt wordt binnenshuis, zal het alarm afgaan en zullen de bewoners direct op de hoogte worden gebracht.

http://groenewegendelft.nl