Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Je droom baan, hoe kom je er

Heb je in gedachten wat de perfecte baan voor je zelf is, maar je zit nog vast achter het bureau van je huidige baan. Je weet niet zo goed wat nu, wat te doen en hoe te doen. Je weet toevallig dat de huidige manager weg gaat en dat ze nog opzoek gaan naar een nieuwe manager die zich ergens intern moet bevinden. Dan is het de uitgelegen kans om je zelf goed te profileren om te azen op die perfecte functie voor jou. Een gesprek aan gaan en zeggen dat je de functie wel ziet zitten is een optie, maar vaak kiezen ze een persoon die meer van zich laat zien dan alleen dat gesprek. Wat kan je het beste doen om de functie te bekleden die je graag uiteindelijk zou willen. Klik hier voor meer informatie.

Het is als eerste van belang dat je verantwoordelijkheid neemt en laat zien dat je een leider bent, neem initiatief en laat zien dat je de leider van de groep bent. Kijk wel uit dat je uiteindelijk niet te hoogmoedig word, en dat je kan waarmaken wat je zegt te doen. Focus daarom wel op oplossingen in plaats van problemen. Een organisatie is het denkbeeld van continue verandering, de concurrentie voorblijven en dat is precies wat je zelf ook moet doen. Probeer af en toe tijd te vinden om met ideeën te komen, probeer een gedeelte van je tijd vrij te maken om aan verbeteringen te denken, dit kan overal aan gerelateerd zijn. Denk daarom niet aan uren maar aan resultaat. Het kan lang duren voor dat je resultaat boekt, het zou zonde zijn als je opgeeft terwijl je er al zo lang mee bezig bent geweest en er mee stopt net voordat het hoogtepunt is bereikt. Echter wees wel productief. Actief en productief zijn twee hele verschillende dingen. Wanneer je al 8 uur actief bent maar je bent in die 8 uur maar 5,5 uur productief geweest gaat er iets fout. Het maakt niet uit hoelang je ergens over doet als je maar productief bezig bent.

Heb van te voren een visie voor ogen, zonder visie kom je nergens. Weet wat je wil bereiken en zet je zinnen er op. Wanneer er geen motivatie is, zal er weinig tot geen resultaat komen. Mocht je je visie perfect voor ogen hebben, maar je weet niet zo goed wat je hier allemaal voor moet doen is het misschien een idee om een outplacementbureau als carrierepoort.nl in te schakelen. Zij kunnen je helpen met loopbaanbegeleiding of zakelijke coaching.

http://www.carrierepoort.nl