Royalz Fusion
Image default
Arts / Music

Meteen de juiste

Het zoeken naar nieuwe medewerkers is niet altijd even gemakkelijk, het is immers van belang dat je de juiste kiest uit waarschijnlijk een groot aanbod aan mensen die een baan zoeken. Het kan zo zijn dat je als bedrijf zijnde een vacature plaatst op een bepaalde vacature site waarna je honderden sollicitaties ontvangt. Met het verwerken van deze sollicitaties kan je een aardige tijd mee bezig zijn, en om daarna nog te kunnen onthouden welke naar je gevoel het beste past bij de organisatie is nog een tweede. Daarnaast wil je iedereen een gelijke kans geven, en niet discrimineren op de geaardheid, man/vrouw, leeftijd of huidskleur. Het is daarom goed om blind in de sollicitaties te kijken, en echter en alleen te kijken naar de kwaliteiten, de ervaring en de opleidingen of cursussen welke de desbetreffende personen hebben gedaan.

Wanneer je voor je bedrijf een bepaalde selectie hebt gemaakt is het daarna de beurt aan de sollicitaties die face to face verlopen. Om een goede indruk te krijgen is het van belang dat iedere sollicitant dezelfde vragen krijgt zodat zij ieder een eerlijke kans hebben. Daarnaast wil je natuurlijk ook als bedrijf dat de nieuwe werknemer binnen de organisatie past, en dat hij goed is voor de te vervullen functie.

Wat bij het selectieproces kan helpen is een assessment. Een assessment is eigenlijk een klein onderzoek naar de desbetreffende sollicitant met behulp van psychologische hulpmiddelen zoals interviews, rollenspellen, vragenlijsten en tests. Op deze manier kan er gekeken worden hoe de sollicitant functioneert tijdens bepaalde voorkomende gebeurtenissen. Ook wordt er gekeken of het wel echt waar is wat er allemaal wordt gezegd tijdens de gesprekken en in de sollicitatie. De sollicitant kan natuurlijk A zeggen maar eigenlijk B doen. Om een goed beeld te kijken is het dus raadzaam om een assessmentbureau in te schakelen. Zij kunnen precies de juiste tests en rollenspellen afnemen of voorleggen zodat je uiteindelijk voor je bedrijf de juiste persoon uitkiest uit de ruime selectie.

https://loopbaannederland.nl/